ABD'li Senatör Graham'dan Türkiye'ye Tehdit: 'İran'a Uygulananlardan Bu Yana En Ciddi Yaptırımlar Olacak'

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığından bu yana Twitter üzerinden harekatla ilgili mesajlar veren ABD'li senatör Lindsey Graham, yaptırımlarla ilgili konuştu. Graham, 'Kongre'de İran'a uygulananlardan bu yana en ciddi etkiyi yaratacak yaptırımlar hakkında Başkan'la birlikte çalışma çabalarına liderlik ediyorum' dedi.

Graham, 'Türkiye'nin Kürtlere kabul edilemez saldırı' yaptığını söylerken, bu saldırıdan ötürü hesap verme gününün de geldiğini iddia etti.

Amerikan Kongresi'nin ABD Başkanı Donald Trump'la birlikte sürdürdüğü çalışmaya öncülük ettiğini ifade eden Graham, 'İran yaptırımlarından bu yana en ciddi etkiyi yaratacak yaptırımların uygulanması için Başkan'la birlikte yapılan çalışmalara önderlik ediyorum.' dedi.

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonun kontrolsüz bırakılması halinde Ortadoğu'nun İran kadar istikrarsızlaşacağının altını çizen Graham, 'Bu ABD'ye ve müttefiklerimize hasar verir.' ifadelerini de kullandı.

'Az önce Başkan Trump ile görüştüm. Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırganlığını, zarar verici ekonomik yaptırımlarla durdurma konusunda Kongre ile çalışma kararından memnuniyet duyuyorum. Başkan Trump'ın vereceği karar Türkiye açısıdan oyunun gidişatını her açıdan olumsuz yönde değiştirecek.'

'IŞİD'in yeniden dirilmesini ve İran'ın yükselişe geçmesini engellemek için Suriye'nin kuzeydoğusunda akan kanı durdurmak ve istikrar sağlamak zorundayız.'

Almayan'dan da Türkiye'ye silah satışının durdurulacağına dair açıklamalar gelmişti

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ardından Fransa'da aynı şekilde bir açıklama yaptı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yaptırımlarla ilgili bir açıklama yapmıştı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye 'Yaptırım' Yanıtı: 'Misliyle Mukabelede Bulunuruz'

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
Türkiye’de Büyük Boykot: Hafta Sonu Restoran ve Kafelere Gitmeme Çağrısı Büyüdü
Duygu Nebioğlu Nüfusta Baba Adlarının "Erol" Olduğunu Söyleyerek Yine Kafaları Allak Bullak Etti
YORUMLAR
14.10.2019

Çok üzülüyorsanız bu katliama, teröristleri yakaladıkça size gönderelim, bağrınıza basar toprak verirsiniz kendi ülkenizden.

13.10.2019

Türkiye'nin kullanma ihtimali olan silahları zaten Türkiye'ye satmadığınız gibi PYD'ye bedelsiz vermeniz bilinen bir gerçek iken Türkiye'ye silah satmama yönünde karar almanız neyi değiştirecek?

14.10.2019

bir Berat Albayrak olamazsınız sn. Graham. sizin yaptırımlarınız damat beratınkiler yanında hava civa kalır.

TÜM YORUMLARI OKU (36)