Florence Kasırgası Yaklaşıyor, Savaş Gemileri Denize Gönderiliyor! ABD'de 1 Milyon Kişi Tahliye Edilecek

ABD'nin doğu yakası onlarca yıldır gerçekleşen en büyük kasırgaya dönüşme ihtimali olan Florence Kasırgası'na hazırlık yapıyor. Hazırlıklar kapsamında Güney Carolina eyaletinin sahil bölgelerinde yaşayan 1 milyon kişinin tahliye edilmesine karar verilirken Kuzey Carolina ve Virginia eyaletleri de olağanüstü hal ilan etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Yetkililere göre halihazırda 4. seviyeye ulaşmış bulunan Florence Kasırgası, sahile yaklaştıkça daha da güçlenecek. 4. seviyedeki kasırgaların hızları saate 200 kilometreye kadar çıkıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu astronotu Ricky Arnold 6 Eylül'de Florence'ın oluşumunu uzaydan görüntüledi

'Aşırı derecede tehlikeli bir hava olayı'

Uzmanların tahminleri tutarsa Florence, 1989'da Kuzey Carolina'yı vuran Hugo Kasırgası'ndan beri bölgeden geçen en güçlü kasırga olacak. ABD'deki Ulusal Fırtına Merkezi de Florence'ın 'aşırı derecede tehlikeli bir hava olayı' olduğunu açıkladı.

Kasırganın Perşembe akşamı ABD sahiline ulaşması ve en az bir gün boyunca aynı bölgede kalması bekleniyor.

Güney Carolina Salı öğlenden itibaren bir milyon kişiyi tahliye işlemlerine başlayacağını duyurdu. Yetkililer eyaletin fırtınanın tam gözünde yer aldığı uyarısında bulundu. Süpermarketlerde uzun kuyruklar oluşurken su, pil ve camları kapatmak için gereken tahta plakalar hızla tükendi.

ABD'ye ait uydu görüntüleri kasırganın Pazar günkü konumunu gösteriyor

Kuzey Carolina'da ise yetkililer tarımsal ürünlerin taşınmasına dair kuralları geçici olarak kaldırarak hasat döneminde ürünlerini yeni almış çiftçilerin fırtına başlamadan ürünleri bölgeden çıkarmasını hedefliyor.

Dünyanın en büyük donanma üssü olan Norfolk Üssü'ndeki savaş gemileri ise fırtınaya limanda yakalanmamak için denize gönderilecek. Üs idaresi Facebook hesabından yaptığı paylaşımda üs otoparkının önceki fırtınalarda da sele maruz kaldığını hatırlatarak denizcilere araçlarını otoparklarda bırakmama uyarısında bulundu.

Popüler İçerikler

Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Hayatına Son Veren TikTok Fenomeni Kübra Aykut'u İntihara Götüren Detayları Arif Verimli Yorumladı
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
YORUMLAR
11.09.2018

ya olum şu "abd herkesi sömürüyor Allah onları böyle cezalandırıyor" diyenler neyin kafasını yaşıyor lan? dün antalya'da deprem oldu haberin var mı? antalya cezalandırıldı mı yani? şu din muhabbetleri cidden orada milyonlarca suçsuz insan, bebek, çocuk ve hayvanlarında olduğunu göremeyecek kadar beyninizi yiyip gözünüzü kör etmiş sizin.

11.09.2018

aynen o kafayi yasayanlar bir tuhaf..ona bakarsan mekke´de müslümanlarin üstüne vinc düsmüstü mesela..allah demek onlari cezalandirdi

Pasif Kullanıcı
11.09.2018

Buna kalp ve gülme emojisi verenleri anlamıyorum. O tahliye bölgesinde bebek ve çocuklar da yaşıyor. Sırf Trump ı sevmiyorsunuz diye halkın ne suçu var

11.09.2018

ee halkımız cahil

11.09.2018

Şimdi basar bizim klavye fatihleri burayı. Arkadaşlar bu bir felaket ve Trump'ı ya da ''oyun büyüh yeğenim'' söylemindeki oyunu kuran insanları vurmayacak. Bizim isyanımız, öfkemiz, nefretimiz onların hükümetine, halkına değil. Şimdi düşünün, beklenen İstanbul depremi gerçekleşti, etraf kan revan içinde, taş üstünde taş kalmamış ve Amerikan halkı ''oh iyi olmuş Erdoğan'a, Tanrı'nın ona uyarısı, daha beter olsunlar, gebersinler'' diyor. Hiç mantıklı gelmiyor, ne kadar da barbar ve zalimler değil mi? Çünkü yaralanan sizsiniz, işin ucu size dokundu. Şu an oradaki insanlara yaptığınız şey bu. Halbuki 99 depreminde ilk koşanlardan biri, bir zamanlar baş düşmanımız olan Yunanlardı, o kaostan yararlanmak yerine ellerini uzattılar. Biz mi? O büyük yangında beddualarla bir odun daha attık, çünkü hükümetleri Fetöcüleri vermiyor. Zalim Arapları anlatmıyorum ha, yaşadığımız Türkiye'yi anlatıyorum. Neyse, nasıl olsa anlamayacaklar. Sevgili ABD halkı, umarım en az zararla, yaralanmadan atlatırsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (45)