ABD Doğruladı: F-35 Ekipmanlarının Türkiye'ye Sevkiyatı Durduruldu

ABD tarafından, 'Türkiye’nin F-35 programından ayrılması halinde F-35 tedarik zincirinin olumsuz etkilenmemesi için önlemler aldık' açıklaması yapıldı.

'Teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır'

Sputnik'in haberine göre, Reuters kaynakları Pentagon tarafından Türkiye'ye F35 yaptırımı geldiğini aktardı.

Pentagon, gelen haberleri doğruladı. Yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

'Türkiye'nin S-400 konusundaki net kararı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin F-35 operasyonel kapasitesiyle bağlantılı teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır. Bu önemli konuyla ilgili Türkiye ile diyaloğumuz devam etmektedir.'

Pentagon açıklamasında, "Türkiye'nin F-35 savaş uçakları için ürettiği parçaların yerini alabilecek ikincil kaynakları oluşturuyoruz" ifadeleri de yer aldı.

Reuters'ın haberine göre ABD, F-35 uçaklarıyla alakalı bazı ekipmanların Türkiye'ye teslimini askıya aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın yapacağı ABD ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşeceğini söylemişti.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
02.04.2019

Ekşi'de okudum ne kadar doğru bilmem, 5. nesil F-35'lerin görünmezlik ve yazılım anlamında ciddi üstünlükleri varmış onun harici pek bir esprisi yokmuş. Şimdi biz hem Rus S-400'ü kurmayı hem de aynı gökyüzünde Amerikan F-35'i uçurmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla uçağın radar izinin Ruslar tarafından tespit edilmesinden korkuluyormuş. Mantıklı bir hamle ben Amerika olsam ben de vermezdim uçakları. Bizim ülkenin tarafını seçmesi gerekiyor. Yerli hava savunma sistemi üretme kapasitesine erişinceye kadar iki ayıdan birine dayı demeye mecburuz.

02.04.2019

Doğruluğunu ben de bilmiyorum ama Yunanistanda da s-300 var ve nato ülkesi olduğu için f-35 alabilirler. Onlarda böyle bir çekince yokken bizde olası, olayın teknik değil politik olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum.

01.04.2019

Vermezseniz vermeyin. Zaten bizim milli savaş uçağımız göklerde. O değil de, bir ara yine bunlar konu olduğunda Türkiye o projenin vazgeçilmez ortaklarından biridir. Ürettiğimiz parçaların muadillerini bulamazlar filan diye iddialaşan elemanlar nerede acaba. Üstelik Belçika aldığına pişman olmuş. POGO'nun hazırladığı 14 sayfalık rapora göre bu uçakların bizim şahinlerden pek bir farkı yokmuş...

02.04.2019

Çoğu dikkate değer yazılarda tek avantajının düşük görünürlülük ve ufuk ötesi görüş yeteneği olduğu yazılıyor.Bunun dışanda teknik verilerine bakıldığında hızı ve hareket yarıçapı aman aman bir uçak değil.

02.04.2019

Gidin ruslardan Su-57 falan alın. hemde teknoloji transferi yaparsınız. çinliler bile J-20 yi buradan esinlenip ve teknoloji transferi ile yaptı. gerçi kanat şekli olarak SU-57'den farklı idi ama oldukça iyi bir uçak geliştirmiş oldular.

TÜM YORUMLARI OKU (15)