ABD Dışişleri'nden Başkonsolosluk Personelinin Ailelerine Uyarı: İstanbul'dan Ayrılın

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile İstanbul’da ABD başkonsolosluğunda görev yapan tüm personel ailelerinin şehri terk etmeleri emredildi.

Uyarının sadece İstanbul’daki ABD vatandaşı diplomatlarının ailelerini kapsadığı belirtildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu karara gerekçe olarak, radikal grupların İstanbul’da yaşayan ABD vatandaşlarına yönelik saldırı çalışmalarına dair istihbaratı gerekçe gösterildi.

Duyuruda, kararın radikal grupların İstanbul ve civarında yaşayan ABD vatandaşlarını hedefleyeceğine yönelik elde edilen istihbaratın ardından alındığı açıklandı. 

Uyarıda, ABD vatandaşlarının Türkiye’nin güneydoğusuna seyahat etmemelerini ve ülke genelinde seyahat ederken de dikkatli olmaları gerektiği yönündeki uyarısını da yeniledi.

Duyuruya bu bağlantıdan ulaşılabiliyor.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu da geçtiğimiz günlerde vatandaşlarını olası terör saldırılarına karşı uyarmıştı...

ABD'den Türkiye İçin 'Terör' Uyarısı

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
30.10.2016

Of be gülüm güzel ülkem ne duruma geldi be. Küçükken dillerimizde Çanakkale destanları dolaşıyordu. Her gün andımızı söylerken başımız dimdikti. Insanlara güvenebilirdik. Tecavüzcü mü tacizci mi.. ya ben 11-12 yaşlarındayken ki bu çok da geçmişte değil şu an 17 yaşımda olduğumu düşünürsek, teyzem her akşam haber izlerdi. Bugünkü gibi her gün tecavüz, dayak, bomba, şehit haberleri olmazdı ki ya.. ha yok muydu? Vardı. Mutlaka vardı. Ama tahliye edildi, salındı olayları yoktu. Her gün böyle bi haberle gelinmiyordu. Ben hatırlıyorum da imamın atesitle beraber yemek yediğini gördüm. Şimdi söylesen adamı yaşatmazlar. Abi eskiden Türkiye valla güzeldi. Şarkıları güzeldi, dizileri güzeldi, insanları güzeldi. Saygılıydik be. Eurovision heyecanlarını ailecek televizyonun önünde oturup izlemeyi özledim. Türkçe olimpiyatlarını, sokaklarda Türk bayraklari ile kutlanan ulusal bayramları, Ramazan aylarında herkesin dışarda birbine yemek dağıtmasını.. hepsi yok olup gitti be.

içim rahatladı

29.10.2016

Merak etmeyin daha bi amerikalının patladığını görmedik. Hep biz patlıyoruz aq.

Pasif Kullanıcı
30.10.2016

Bizden baska dostumuzun olmadigi, Turk degilse dusmandir mantigi ile zihinlerimize isleniyordu. Hatta oyle ki, kendi ailemizden Kurtler'i bile oteki diye anlattilar. (Bugun bile devam eden irkcilik) Biz bunlara hep inandik, cunku cocuktuk ve cunku aksini gosteren hicbir belge ya da soyleme rastlamiyorduk. (internetin onemi) Iste suan bu kaoslari yaratip bundan zevk alanlar, nefretini en siddetli sekilde kusanlar ve hatta kendi icinde bile otekiler yaratanlar hep bu nesilden. Bizden bir oncekiler yaratti bu nesli ve simdi biz bunu cocuklarimiza yasatiyoruz. Daha 15 yasinda bir cocugun, simdiden hic tanimadigi ve nedenini bilmedigi dusmanlari var. Bu dusmanlar hergun daha da artiyor cunku biz oyle bir genclik yarattik ki, cahil ama ukala, yobaz ama dinden bi haber, cesur ama aptal, iyi ama tarafli, sevgili ama cikarci, durust ama yuzsuz, caliskan ama bos... Ben bizim nesli suclamiyorum, bizi bu hale getiren nesli sucluyorum ve suan ki yeni nesli. Hadi biz farkli bir sekilde yetistirilmedik ve dogrusunu ogrenecek imkanimiz yoktu. Sizin elinizin altinda internet var. Herseyi ve herkesi en gizli detaylarina kadar gorebilirsiniz... Siz bari uyanin artik, takip etmeyin kanli elleri ile siyasi, dini ve cikar katillerini.

TÜM YORUMLARI OKU (33)