Onedio Logo

ABD’den Ukrayna’ya İlk Hamle: Yatırımlar Durduruldu

Kapak Görseli

ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında yaşanan gerginlik devam ediyor. ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Vance, Zelenskiy’i kameraların önünde aşağıladı. Beyaz Saray'ı terk eden Zelenskiy'e bir hamle daha geldi. ABD, Ukrayna'ya yapılan milyonlarca dolar değerindeki USAID yardımlarında kesintiye gitti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Vladimir Zelenskiy Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmelerinde ortalık karıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Vladimir Zelenskiy Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmelerinde ortalık karıştı. Görseli

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayne Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Beyaz Sarayda görüştü. Görüşmede ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'de bulundu.

Trump, Zelenskiy ile yaptığı ikili görüşmenin başında, "Milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynuyorsunuz. Üçüncü Dünya Savaşıyla kumar oynuyorsunuz. Üçüncü Dünya Savaşıyla kumar oynuyorsunuz ve yaptığınız şey ülkeye, bu ülkeye karşı çok saygısızca" dedi.

Trump, Zelenskiy ile yaptığı ikili görüşmenin başında, "Milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynuyorsunuz. Üçüncü Dünya Savaşıyla kumar oynuyorsunuz. Üçüncü Dünya Savaşıyla kumar oynuyorsunuz ve yaptığınız şey ülkeye, bu ülkeye karşı çok saygısızca" dedi. Görseli

Trump, 'Ülkeniz büyük bir sıkıntı içinde. Kazanamadığınızı biliyorum. Bunu kazanamayacaksınız' ifadelerini kullandı. Ayrıca Trump, 'Bu çatışma 'aptal Biden' ve 350 milyar dolarlık ABD desteği olmasaydı 'iki haftada biterdi'.Bize ne hissedeceğimizi söylemeyin, çünkü bunu dikte edecek konumda değilsiniz. Ne hissedeceğimizi dikte edecek konumda değilsiniz' dedi.

Trump, Zelenskiy'i minnettar davranmadığını iddia ederek azarladı.

Trump, 'Sorun şu ki, sana sert bir adam olma yetkisi verdim ve ABD olmadan sert bir adam olacağını sanmıyorum ve halkın çok cesur, ancak ya bir anlaşma yapacaksın ya da biz dışarıda kalacağız ve eğer dışarıda kalırsak, sen savaşacaksın. Bunun hoş olacağını sanmıyorum, ama savaşacaksın, ama kartların yok, ama o anlaşmayı imzaladığımızda, çok daha iyi bir konumda olacaksın, ama hiç de minnettar davranmıyorsun. Ve bu hoş bir şey değil' dedi.

Zelensky, Trump ile yaşanan gerginlik sonrası Beyaz Saray'dan planlanandan erken ayrıldı. İki lider arasında yaşanan anlaşmazlık, ortak basın toplantısının iptal edilmesine neden oldu.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 'Amerika Birleşik Devletleri'ne saygısızlık etti. Barışa hazır olduğunda geri dönebilir' denildi.

Bu gelişme sonrası ABD'den bir hamle geldi. ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) kaynakları, Beyaz Saray'ın Ukrayna enerji şebekesinin restorasyonuna verdiği desteğin sonlandırıldığını duyurdu.

New York merkezli NBC kanalının, iki USAID yetkilisine dayandırdığı habere göre, ABD, Rus ordusunun saldırılarından etkilenen Ukrayna enerji şebekesinin yeniden yapılandırılması için ayırdığı 100 milyonlarca dolarlık yatırımı durdurdu.

İsmi açıklanmayan bir yetkili, USAID'in Ukrayna'dan çekilmesinin, kışın ortasında Rus füzelerinin saldırılarına maruz kalan ülkenin enerji şebekesini savunmasız bırakacağı konusunda uyarıda bulundu.Trump yönetiminin USAID hakkında aldığı son kararlardan önce Ukrayna'da, 64 ABD'li federal çalışan ve müteahhit, bu kurum için görev yapıyordu.

Tarihi Hamle: Rusya, ABD'ye Büyükelçi Atadı
İsrail İstihbaratı Türkçe Bilen Personel İçin Harekete Geçti
Zelenskiy ve Trump Neden Tartıştı? Trump Zelenskiy'e Ne Dedi?
Trump ve Zelenskiy Kameralar Önünde Tartıştı: Ukrayna Devlet Başkanı Beyaz Saray'ı Terk Etti

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'ın Aylin'i Özlem Çınar'ın 32 Yaşında Girdiği Diziden 50 Yaşında Ayrılması Dile Düştü!
Arka Sokaklar'ın Aylin'i Özlem Çınar'ın 32 Yaşında Girdiği Diziden 50 Yaşında Ayrılması Dile Düştü!
Derya Uluğ'un Sevgilisinin Terziye Verdiği Pantolonlar Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'inkilerle Karıştı!
Derya Uluğ'un Sevgilisinin Terziye Verdiği Pantolonlar Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'inkilerle Karıştı!
İBB'ye İkinci Operasyon: 53 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
İBB'ye İkinci Operasyon: 53 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
YORUMLAR

Rusya Ukrayna'yı 15 dk da alırdı, Ukrayna Rusya'yı yenebilecek boyutta desteği alsa zaten 3.dünya savaşı başlar. Buna Ukrayna'ya yardım eden ülkeler bile izin vermez. Ukrayna'ya inceden güc -gaz verip Rusya'yı yordular ki Rusya'nın masalarda ki gücü azalsın. Şimdide masaya oturacaklar

01.03.2025

Bu sarı kafaya koydu bitirecek ukraynayi

01.03.2025

Bu dunyayi deliler yonetiyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ