ABD'den Türkiye'ye Patriot Satışına Onay

Pentagon'a bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, söz konusu satışın onaylamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, yapılan açıklamada 'Dışişleri Bakanlığı, tahmini 3.5 milyar dolar değerinde 80 MIM-104E Güdümü Yükseltilmiş Patriot füzesi, 60 İleri Kabiliyet Patriot-3 (PAC-3) füzesi ve ilgili ekipman satışını onaylamaya karar verdi. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, bu satış konusunda bugün Kongreyi bilgilendirdi' ifadelerine yer verildi.

Reuters'ın haberine göre ise bu bildirim ABD düzenlemelerine göre yabancı bir ülkeye silah satışının onaylandığını gösteriyor, ancak satış anlaşmasının imzalandığı veya satış müzakerelerinin tamamlandığı anlamına gelmiyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne olmuştu?

Türkiye füze ve savunma sistemleri konusunda yakın dönemde iki kez Patriot sistemlerini es geçerek, önce Çin'e sonra da Rusya'ya yönelmişti. 

Geçen yıl Rusya'dan biri opsiyonlu iki adet S-400 füze savunma sistemi satın almak üzere bir anlaşma imzalanmıştı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini alma kararı ABD ve NATO ülkelerinin tepkisini çekmişti.

ABD ve NATO, Türkiye'ye  S-400'lerin NATO savunma sistemlerine entegre edilemeyeceği ve Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satışına engel teşkil edebileceği uyarısında bulunmuştu.

ABD ayrıca S-400'leri satın alması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayabileceği belirtilmişti.

Satın alma kararıyla ilgili Erdoğan, "S-400 anlaşmasını yaptık, o defteri kapattık. Bitti o iş" ifadelerini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

eğer "Satın alma kararıyla ilgili Erdoğan, "S-400 anlaşmasını yaptık, o defteri kapattık. Bitti o iş" ifadelerini kullanmıştı." dediyse kesşin değişir. bedelli askerlikle ilgili kesinlikle oyle bır sey yok. parası olan basacak parayı olmayan askere gidecek. bunu vicdan kabul etmez. ben devletin basında olarak boyle bıseyın altına gırerım acıklamasından 13 gun sonrakı acıklama. Bedelli askerlikle ilgili detayları acıklayacagız: ve bedelli 18 K TL ile çıktı. merak etmeyin bu adam ne derse tersini yapın. huzur bulun!!!

19.12.2018

Bak diyorum, uyanık ol diyorum; sonra “amcalar beni kandıydı” diye gezersin.

S200 den daha bok bi sistem için 100 milyon dolar bile verilmez zaten alınmayacak öylesine bi haber.S400 ler ne olursa olsun gelicek 2019 sonunda.Ananı sikim am erika

TÜM YORUMLARI OKU (19)