ABD'den Türkiye'ye 'Top Atışlarını Durdurun' Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'deki YPG mevzilerini vurmasıyla ilgili, 'Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Ortak düşman IŞİD' vurgusu

Kirby, 'Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık' dedi.

Reuters: 'Türkiye YPG'yi İkinci Kez Vurdu'

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, 'Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz' diye konuştu.

'YPG, Azez'in yakınına bile yaklaşmayacak'

'Angajman Kuralları Çerçevesinde Tehdit Oluşturan Güçlere Mukabelede Bulunuldu'

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müdahalesinin angajman kuralları dahilinde atılmış bir adım olduğunu belirtip, 'YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak.' diyerek uyarıda bulunmuştu.

Ajanslar ve Al Jazeera

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
13.02.2016

hükümete muhalifliklik perdesinin arkasına saklanan devlet,millet,islam,türk düşmanları bu haberi beğendi.

13.02.2016

Vur Türkiyem tutuşsun kafirlerin götü.

13.02.2016

Göt yemez girmeye, uzaktan taş atıp korkutmaya çalışıyorlar. Yarın birgün havaları söner bizimkiler , 2 gösteriş fena olmaz ama.Türk askerine çuval takanları sorgulayamaz bu devlet bu otorite.Ama çemkirmede Cumhuriyet tarihi rekoru kılınmıştır.

14.02.2016

Sen de cumhuriyet tarihinin en çok ülkesine destek çıkmayan vatandaşı oldun.Atalarımızın kemiklerini sızlatıyorsun.Mevcut olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur diyecemde senin o asil kanı taşıdığına inanmıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (18)