ABD'den Akademisyenler Açıklaması: Endişe Verici Bir Trend

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türkiye'de 'Barış için Akademisyenler' bildirisini imzaladıkları gerekçesiyle 20'nin üzerinde akademisyenin gözaltına alınmasını 'Endişe verici bir trendin bir parçası' olarak yorumladı.

Günlük basın toplantısının soru cevap bölümüne geçmeden Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklamasını okuyan Kirby, 'Resmi makamlar, emniyet güçleri ve yargı otoritesi meşru bir siyasi söylemi bastırmak için kullanılıyor' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın açıklamasını da anımsatan Kirby, 'Hükümet eleştirisi vatana ihanet anlamına gelmez' ifadelerini tekrarladı.

Türkiye demokrasisinin ifade özgürlüğünü kucaklayacak güçte ve dayanıklılıkta olduğunu ifade eden Kirby, 'Türkiye'deki, yetkilileri evrensel demokratik değerleri korumaya davet ediyoruz' dedi.

Serbest Bırakılan Akademisyenler: İmzamızın Arkasındayız

'Önemli olan düşüncelerin özgürce ifade edilebilmesi'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın Twitter'dan paylaştığı mesajlarına yine Twitter üzerinden 'Ülkene dön' ve 'Susmasını öğren! Lütfen Türk ABD ilişkilerini bozmaya çalışma' şeklinde yanıt vermesini de değerlendiren Kirby basın toplantısının soru cevap bölümünde şunları söyledi:

'Türkiye'nin ABD'den daha iyi bir dostu yok. Büyükelçi Bass da bu dostluğu en iyi şekilde temsil ediyor. Türkiye'nin başarılı olmasını bizim kadar isteyen başka bir ülke yok. Büyükelçi Bass da aynı görüşte. Türkiye halkını ve demokrasisini düşündüğü için o açıklamayı yaptı.'

ABD'nin devam eden tartışmada akademisyenlerin tarafını tutmadığını da vurgulayan Kirby, burada önemli olanın düşüncelerin özgürce ifade edilmesi olduğunu vurguladı.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
16.01.2016

ABD'de de birkaç akademisyen çıkıp "El-Kaide ve İşid terör örgütü değildir, ABD katildir" desin bakalım o günün akşamında banyoda intihar etti haberleri çıkıyor mu çıkmıyor mu? Henry Kissenger'in dediği gibi "Bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz,Dünya'nın bir çok ülkesindeki vatan hainlerini kahraman yaparız,ülkelerinde önemli yerlere getiririz."

Pasif Kullanıcı
16.01.2016

akademisyenlerin bildirisini okudunmu kaynağını ATVden ve götündenmi alıyorsun kardeşim?

16.01.2016

Peki siz kendi ülkenizde çinli akedemisyenleri niye tutukladınız? ekonomik casusluk yaptı diye içeri attınız. Bazıları da kaçmak zorunda kaldı. Bu endişe verici değil miydi? Bakın eski ABD dışişleri bakanı Henry Kissinger ne demiş: Biz Amerika olarak neden güçlüyüz biliyor musunuz ? "Bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz,Dünya'nın bir çok ülkesindeki vatan hainlerini kahraman yaparız, ülkelerinde önemli yerlere getiririz." Bu 'aydın' kesime kalsaydı şuan ingiliz veya abd mandası olacaktık... Barış gelsinmiş. Ulan IŞİD'e saldırmayın o zaman, IŞİD'le masaya oturun? IŞİD'i vurcaz diye sivilleri vurdunuz yüz kere beceriksizler. Ben çıkıp ABD'de IŞİD'e saldırmayın barış gelsin desem cümlem bitmeden öldürürler ne medya görür ne de annem babam kabrimin yerini bilmez. püüü sizi mantığa bak terör örgütüne barış demek=solucana kuantum fiziği anlatmak

16.01.2016

sağaaa ne amın oğlu, sikkoya bak ya

TÜM YORUMLARI OKU (11)