ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül toplantısı öncesinde beklenen en önemli verilerden tarım dışı istihdam piyasa tahminlerinin bir miktar üzerinde açıklandı.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül toplantısı öncesinde beklenen en önemli verilerden tarım dışı istihdam piyasa tahminlerinin bir miktar üzerinde açıklandı.
ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Ağustos ayında tarım dışı istihdam 187 bin artış gösterdi. Analistlerin beklentisi istihdamda 170 bin artış olacağı yönündeydi.
Tarım dışı istihdam artışı Temmuz ayı için 187 binden 157 bine, Haziran ayı için 185 binden 105 bine revize edildi.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçen hafta Jackson Hole toplantısında yaptığı açıklamada, Amerikan ekonomisinin güçlü seyri nedeniyle yeni faiz artırımlarına gidebileceklerini söyledi.
Fed'in 20 Eylül'de açıklayacağı karar öncesi, gösterge faiz oranı yüzde 5,50 ile son 22 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.
Söz konusu toplantıda Fed, makroekonomik tahminlerini de güncelleyecek. Fed yetkililerinin bu yıl için işsizlik oranı beklentisi yüzde 4,1 olurken, önümüzdeki iki yıl için yüzde 4,5 seviyesinde bulunuyor.
İmalat sektöründe istihdam 16 bin, inşaat sektöründe ise 22 bin artış gösterdi.
Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 6,7'den yüzde 7,1'e çıktı.
Ortalama saatlik kazançlarda aylık bazda yüzde 0,24 artış olurken, yıllık artış yüzde 4,29 seviyesinde açıklandı. Beklentiler aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,4 artış olacağına işaret ediyordu.
ABD'de iş gücüne katılım oranı yüzde 62,6'dan yüzde 62,8'e çıktı.