ABD'de Sıra Dışı Bir Olay: Erkek Zannedilen Goril Doğum Yaptı

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Ohio eyaletindeki bir hayvanat bahçesinden sıra dışı bir doğum haberi geldi. Yetkililer 4 yıldır erkek zannedilen bir gorilin doğum yaptığını duyurdu. Detaylar içerikte!

Hayvanlar alemi yine bildiğimiz gibi... Bizleri şaşırtıyor, "böyle bir şey nasıl olur" dedirtiyor.

Geçtiğimiz hafta ABD'de sıra dışı bir doğum vakası yaşandı. 4 yıldır erkek olduğu zannedilen bir goril doğum yaptı.

Ohio eyaletinde yer alan Columbus Hayvanat Bahçesi yetkilileri, geçen hafta perşembe günü Sully adında bir gorilin yanında bebek goril görünce tatlı bir şaşkınlık yaşadı.

8 yaşındaki goril Sully, çok sağlıklı bir doğum yapmış ve dünyaya dişi bir goril getirmişti. Konuyla ilgili konuşan hayvanat bahçesi yetkilileri, genç gorillerin cinsiyetlerinin anlaşılmasının güç olabildiğini dile getirdi.

Yetkililer, "8 yaşına kadar erkek ve dişi goriller hemen hemen aynı büyüklüktedir ve belirgin cinsel organları yoktur. Erkeklerin sırtındaki gümüş renk de 12 yaşına kadar tam görünmez" dedi.

neprimateconservancy.org

"Goriller, büyük karınları nedeniyle tipik olarak hamilelik belirtileri göstermezler ve bebek gorilleri insan bebeklerinden önemli ölçüde daha küçüktür."

Columbus Hayvanat Bahçesi, gorilin babasının tespit edilmesi için DNA testi yapılacağını açıkladı. Yetkililer bebeğin babasının Sully'nin bulunduğu goril grubunun liderliğini yapan 39 yaşındaki Mac olabileceği düşünülüyor.

Hayvan bahçesinin paylaştığı verilere göre, Sully gibi gorillerden Afrika'da yaklaşık 100 bin tane kaldı ve nesilleri giderek tükenmekte.

2019'dan beri hayvanat bahçesinde yaşayan Sully'nin doğumu ise bu nedenle heyecanla karşılandı. Yetkililer, "nesli tükenme tehlikesi altındaki Batı Afrika ova gorili türünün devamının sağlanması için bunun çok sevindirici bir gelişme olduğunu" dile getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bonus: Anlık hayvanat bahçesi yetkilileri;

Bunlar da İlgini Çekebilir

Ünlü Seri Katil Karındeşen Jack'in Kim Olduğu 135 Sene Sonra Ortaya Çıktı!
Termometrenin 80 Dereceyi Gösterdiği Sincan'daki Yanan Dağlar Turistlerin Akınına Uğruyor
93 Yaşındaki Efsanevi NASA Astronotu Buzz Aldrin Neden Koluna Üç Adet Saat Takıyor?

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
24.07.2023

Aklıma bir fıkrayı getirdi. bilim adamları bir deney yapıyor insanlar ve maymunların üremesi üzerine farklı ülkelerden denekler alınıyor.bir İngiliz,bir fransız ,bir Amerikalı birde Türk deneklere birer maymun veriliyor ve üç dört yıl sonra kaç maymun doğduysa tespit edilecek hikaye bu ya Türk denek de favori.Bakıyorlar İngilizin dişi maymundan iki çocuğu olmuş, Fransızın üç,Amerikalının 4 demişler birde Türk e bakalım,bakmışlar bir tane yavru var neden böyle oldu biz senden daha fazla bir skor bekliyorduk demişler .bizimki de demiş ki erkek maymun verirseniz anca bu kadar olur demiş. :-))

Pasif Kullanıcı
24.07.2023

bunun fıkrası var yeri gelmişken anlatayım. Bir Fransız, Bir İngiliz ve Namık Kemal birlikte Fransaya bir konferansa katılmak üzere aynı uçağa binerler, yolculuk sırasında uçağın motoru arıza yapar ve ıssız bir adaya düşer, şans eseri sadece pilot ölür, uçağın enkazını adanın kabilesi bulur ve üçünü de yakalarlar, onları bir kafese atarlar, bir kaç gün sonra kabile reisi üçüne de kurtulmaları için bir teklif yapar ve der ki; her birinizi bir kafese koyacağız ve yanınıza birer dişi maymun bırakacağız 3 yıl süreniz var 3 yılın sonunda kim daha çok çocuk yaparsa serbest bırakacağız. tabi 3 yıl dediğin nedir, su gibi akıp geçer ve o gün gelip çatar, kabile kafesleri dolaşmaya çıkar...

Pasif Kullanıcı
24.07.2023

İngiliz'in kafesine gelirler, kabile reisi; çıkın dışarı bakalım diye seslenir. İngiliz çıkar, Dişi Maymun çıkar, 2 de velet çıkar. aferin sana der kabile reisi bakalım arkadaşların ne durumda der ve Fransız'ın kafesine gelirler, aynı şekilde çıkın dışarı diye seslenir kabile reisi; Fransız çıkar, dişi maymun çıkar, 3 de velet çıkar. tebrikler der kabile reisi şuan öndesin Türk seni geçmezse kurtuldun der, ve Namık Kemal' in kafesine gelirler, uzaktan görürler ki Namık Kemal kan ter içinde, Dişi maymun ölmek üzere o da kan ter içinde, çıkın dışarı bakalım der kabile reisi, Namık Kemal zar zor dışarı çıkar, dişi maymunda çıkar, 1 de velet çıkar. kabile reisi "bu ne" der ve ekler arkadaşlarında 2-3 vardı sen neden sadece 1 der sinirli bir şekilde, Namık Kemal'de sinirlenir ve "lan şerefsizler neden bana da dişi maymun vermediniz?" der ve hikaye burada biter.

24.07.2023

En eğitimsiz gözle bile kuzenlere bir iki baksalardı anlamazlar mıydı ya... Bunlarda testis yok mu? Lütfen bilim ya.... Halla halla şimdi Goril gakgo'larında özel yaşamlarına girmeyelim yani...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ