ABD'de Polis, Silahsız Siyah Genci Önce Evine Bırakmış, Sonra da Vurmuş

ABD'nin Virginia eyaletinde geçen hafta bir siyahı elindeki telefonu silah sanarak yaralayan polisin, vurduğu kişiyi olaydan hemen önce evine bıraktığı ortaya çıktı.

32 yaşındaki siyah ABD'li Isaiah Brown, çarşamba günü elinde ev tipi kablosuz telefonla evinin önünde durduğu sırada polis tarafından vurularak yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Brown'un avukatı, müvekkilinin polis tarafından eve bırakıldıktan sonra kardeşiyle tartışarak 911'i aradığını, bu sırada telefonu silah zanneden polis tarafından vurulduğunu söyledi.

Telsiz kayıtlarında polisin Brown'a 'Üzerinde silah var mı?' diye sorduğu ve 'Hayır' yanıtını aldığı halde 'Elinde silah var. Silahı bırak' diye bağırdığı, bu sırada silahın ateşlendiği duyulabiliyor. NBC televizyonu, Brown'u vuran polisin olaydan yaklaşık bir saat önce onu arabasının bozulması sonrasında benzin istasyonundan evine bıraktığını bildirdi. CNN'e konuşan emniyet yetkilileri de bu bilgiyi doğruladı.

İnsanlığın Gezegen Üzerindeki Etkisi: Eriyen Buzullar Nedeniyle Dünyanın Ekseni Kaydı
Tekel Bayiler Birliği Platformu Başkanı: '17 Mayıs'a Kadar Alkol Satışı Yasaklandı'
Market Hisselerinde 'Tam Kapanma' Yükselişi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
Güllü'nün Kardeşi Raşit İlk Kez Konuştu: Tuğberk ve Tuğyan'la Ne Konuştu?
RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı
YORUMLAR

Amerikan polislerinde anksetiye var bence, elinde bişi olan siyahi görünce saçmalıyorlar. Bunu yalnızca ırkçılıkla açıklamak mümkün değil. Bence polislik eğitiminde bir sorun var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ