ABD'de Polis Şiddetine Tepki Dinmiyor: 10'dan Fazla Eyalette Protesto

Amerika Birleşik Devletleri'nde art arda iki gün iki siyahın polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri, Cuma akşamı birçok eyalete yayıldı.

California, Arkansas, Georgia, New York, Washington DC ve Louisiana başta olmak üzere 10'dan fazla eyalette göstericiler, 'Siyahların Hayatı Önemlidir' (Black Lives Matter) diyerek sokağa çıktı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazı açıklamada ise, NATO zirvesi için Polonya'da bulunan Obama'nın ülkeye dönerek Dallas'ı ziyaret edeceği belirtildi. 

Fotoğraf: AP

Atlanta'da binlerce gösterici kent merkezinde trafiği durdurdu, Illinois eyaletinde göstericiler ABD Başkanı Barack Obama'nın eskiden yaşadığı evin önünde toplandı. Yere yatıp ölü taklidi yaparak olayları protesto eden göstericiler, polisler ile siyahlar arasında alevlenen şiddeti durdurmak için adım atılmasını istedi.

NATO zirvesi için Polonya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, zirve sonrası için planladığı Avrupa turunu erken bitirerek Pazar akşamı ülkeye geri dönecek.

Cuma akşamı yapılan protestolar büyük ölçüde olaysız geçti

Fotoğraf: AP

Dallas'ta ise önceki geceki protestolar sırasında öldürülen polisler için anma töreni vardı

Fotoğraf: Reuters

Perşembe akşamı Dallas'taki protestolar sırasında, 5 polis vurularak öldürülmüştü.

Dallas'ta Polise Keskin Nişancı Ateşi: 5 Can Kaybı

Keskin nişancı olduğu belirtilen bir şüpheli, sıkıştırıldığı garajda polis bombalarıyla öldürüldü.

ABD medyası şüphelinin ABD ordusunda ihtiyat askeri olan 25 yaşındaki Micah Johnson olduğunu duyurdu.

Obama Dallas'ı ziyaret edecek

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın, Avrupa ziyaretini kısa keserek hafta başında Dallas kentine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, Obama'nın, Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings'ten gelen davet üzerine bu kente gideceği kaydedildi. Obama'nın, Dallas ziyaretinin ardından Washington DC'ye dönerek söz konusu saldırıyla ilgili olarak çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
09.07.2016

Bakın hapishanelere zenci dolu. Zamanında olan olmuş haksızlığa uğramış ezilmiş olabilirler. Şimdi bakınca en çok Amerikayı sömüren onlar ve en çok hak sahibi olanlar onlar. Muhtemelen tanıdık gelmiştir hani ezikliği bahane edip kaçak elektrik kullanıp,ülkeyi bölmeye çalışıp,50 tane köpekler gibi çocuk sıçıp hala dövlet bize bahmiy yov diyen orospu çocuklarını kesin hatırlatmıştır. Hapishaneler onlarla dolu. Hepsinin belinde silah var kendi kurduğu mahalleleri var. Polis bunları vurmakta haklı. Bizdeki terörist ırkı gibi dünyayı kaosa sürükleyen ırkların başındalar. Bir bakın şunların hayatlarına.3 adet olguları var para,gangsterlik ve esrar. Türkiye'de var olan uzantıları da öyle. Para,esrar,terör yani gangsterlik.Bunu ırkçılık olarak değil birebir olgu olarak ele almak gerekiyor. Çünkü birşeyi hak ettiğinizde ,hak etmek için yaptığınız negatif tepkiden vazgeçmelisiniz. Bu orospu çocukları her türlü hakka sahipler artık haliyle bu yaptıklarını terk etmemek onların seçimi. Yani bundan haz alıyorlar. Ben Bronx 'te geçirdiğim sürede bunu bizzat öğrendim. Özet olarak bakınca içerikleri aynı. Sadece lokasyonları ve konuştukları dilleri farklı. Yani yaradanın insanlığın başına sardığı lanetlerden birisi bunlar.

Pasif Kullanıcı
09.07.2016

%80 i böyle hem bizdeki hem onlardaki evet ama %20 si de cidden iyi insanlar ise hepsini suçlamak olmaz çünkü yeri geliyor bazen sende bende o azınlıkta kalıp birşey yspamayınca kafayı yiyoruz

Pasif Kullanıcı
09.07.2016

Zencilere Turkiye destek vermeli

09.07.2016

Zenciler geç bile kaldı karşılık vermekte. Her yıl en az 300 zencinin polis tarafından öldürüldüğü bir ülke Abd. Türkiye'de Kürtleri öldürseler bu şekilde en başta AB ve ABD Türkiye'nin insan hakları ihlallerinden demokrasiden şundan bundan girip birde yaptırım uygularlardi. Batının kendi ikiyüzlülüğü nasıl da şu yüzüne vurmuş; insanları zenci, asyali, orta doğulu, müslüman diye ayırıp haksızlık yaptıklarının eminim kendileride farkında ama güçlünün altta kalan ezilsin anlayışı egemen batida...

TÜM YORUMLARI OKU (21)