ABD'de Lise Öğrencisi Türk Kızın Kitabı En Çok Satanlar Listesine Girdi

ABD'nin New Jersey eyaletinde lise eğitimine devam eden Türk kızı Lara Özkan, henüz 16 yaşında kanser ve obezite ilişkisi üzerine yazdığı kitap, Amazon'da en çok satanlar listesine girmeyi başardı.

"Kaynak sıkıntısı çekince, lise öğrencileri için bir kitap yazmaya karar verdim"

ABD’nin New Jersey eyaletinde lise öğrencisi Lara Özkan'ın yazdığı bilim kitabı Amazon’da en çok satanlar listesine girmeyi başarırken, başarısı eyalet sınırlarını aşan Türk kızı, birçok üniversitenin kendisine tam burslu eğitim teklifinde bulunduğunu, kariyeri için en uygun okulda eğitim alıp en kısa zamanda bir bilim insanı olma hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

New Jersey’in Bergen şehrinde Malatya kökenli ebeveyni ve iki kardeşi ile yaşayan Özkan, henüz 16 yaşında, kanser ve obezite ilişkisi üzerine yazdığı kitap ile Amazon’da, alanında en çok satan ilk 5 kitap arasına girmeyi başardı.

New Jersey'in Hackensack semtinde, okuduğu Bergen Bilim ve Teknoloji Akademisi (BCA) Amerika'nın bir numaralı devlet lisesi seçilen ve sınavla girmeye hak kazandığı okulda lise son sınıf öğrencisi olan Özkan, birden fazla araştırma laboratuvarında kanser araştırmaları ekibinde yer alıyor.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşında başlayıp 2 senede bitirdiği 'RNA Sırlaması' isimli kitabını yazma nedeni hakkında, 'Çalışma yaptığım biyoloji ve data analizi konularında kaynak sıkıntısı çekince, bu alanda başlangıç seviyesindeki lise öğrencileri için bir kitap yazmaya karar verdim.' şeklinde konuştu.

Amazon'da en çok satanlara girdi

Özkan, 'Amazon’da Bio-Medikal Mühendislik ve Bioistatistik alanlarında en çok satanlar listesine girmek doğrusu benim hiç beklemediğim bir şeydi. Sadece kaynak amaçlı yazdığım bu kitap beklediğimden fazla ilgi gördü. Özellikle Bioinformatik profesörlerinden aldığım yorumlar beni çok mutlu etti.' sözleri ile duygularını ifade etti.

Kitabı yazarken hiçbir gelir beklentisi içinde olmadığını belirten Özkan, satıştan toplanan gelirin tamamını Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsüne bağışladığını belirtti.

Henüz lise son sınıfa giden ve 4.0 tam puan ortalaması ile okulun onur listesinden hiç inmeyen Lara Özkan’ın genç yaşta kitap yazması ve en çok satanlar listesine girmesi bölge yöneticilerinin de takdirini topladı.

Lara’nın yaşadığı bölge olan Bergen'de İlçe Komiseri Tom Sullivan, Türk kızının başarısını sosyal medya hesabında paylaşırken, '16 yaşında kitabı yayınlanmış bir yazar olan Lara Özkan’ın hikayesini duyalım. 'RNA Sıralaması: İlkeler ve Veri Analizi’ adlı kitabı okuyuculara genetiğin temellerini öğretiyor ve Amazon’un en çok satanları listesinde ilk 5'e girdi. Tebrikler.' ifadelerine yer verdi.

ABD'nin en iyi üniversiteleri teklif için sıraya girdi

Erken yaşta yazdığı bilimsel içerikli kitap ve aldığı ödüllerle Amerika'nın en zeki ve başarılı öğrencilerinin kabul edildiği önde gelen üniversitelerden tam burslu eğitim teklifi alan Özkan, iyi bir üniversitede eğitim alıp bir an önce insanlığın sorunlarına çare bulmak istediğini söyledi.

'Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında bilim dünyasının çaresizliği, Genetik ve RNA araştırmalarımın insanlık için ne kadar anlamlı olabileceği konusunda beni ayrıca motive etmekte.' diyen Özkan bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu heyecanımı ve başarımı devam ettirecek bir ortamda bilimsel araştırmalarıma devam etmek, hastalarla yakın ilişki içerisinde olmak istiyorum. Ayrıca hayallerimden birisi de Türkiye’de Amerika ile bağlantılı bir laboratuvar kurmak. Bu sayede hem Türkiye’de zaman geçirebileceğimi hem de ABD'de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere bir köprü kurabileceğimi düşünüyorum.'

Popüler İçerikler

Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
21.11.2020

Biz ise okulun kapandığına sevinelim

21.11.2020

Helal sana güzel kızım Allah başarılarını daim etsin 👏🙏🧿

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ