Kadın Futbolcular Erkeklerden Az Maaş Aldıkları İçin Federasyona Dava Açtı

ABD Kadınlar Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 5 oyuncu, maaşlarının erkek meslektaşlarından çok daha düşük olduğu gerekçesiyle ülke federasyonuna dava açtı.

Teniste erkeklerin kadın meslektaşlarından daha çok para ödülü kazanması nedeniyle yaşanan tartışmanın benzeri, futbola da yansıdı.

ABD Kadınlar Milli Futbol Takımı oyuncularından Alex Morgan, Carli Lloyd, Megan Rapinoe, Becky Sauerbrunn ve Hope Solo, maaşlarının erkek meslektaşlarının kazandığının yarısından bile daha az olduğu gerekçesiyle ABD Futbol Federasyonu'na dava açtıklarını bildirdi.

Uluslararası futbol arenasında son yıllarda elde ettikleri başarılarla adını duyuran ABD Milli Takımı'nda mahkemeye başvuran oyunculardan Solo, takım arkadaşları adına yaptığı yazılı açıklamada, 'Rakamlar her şeyi anlatıyor. Dünyanın en iyisi biziz. Üç Dünya Kupası ve dört olimpiyat şampiyonluğumuz olmasına rağmen erkek milli oyuncular bizden fazla kazanıyor.' ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Geçen yıl Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Lloyd ise adaletli maaş dağıtımı için uzun yıllardan bu yana sabırla beklemelerine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığını vurguladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

ABD Erkekler Milli Futbol Takımı'nın yıldızlarından Landon Donovan ise kadın meslektaşlarının talebine destek verdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamada bulunan 34 yaşındaki Donavan, 'ABD Kadınlar Milli Futbol Takımı, bizle her yönden eşit muamele görmeyi tamamıyla hak ediyor.' mesajını yazdı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

AA

Popüler İçerikler

Fransa'da Geri Dönüşüme Gönderilen Aracın Türkiye Fiyatı İçinizi Sızlatacak...
Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
Fenerbahçeli Eski Futbolcu Serhat Akın’a Silahlı Saldırı: Ayağından Vuruldu
YORUMLAR

Erkekler,sporda kadınlardan çok daha hızlı,güçlü ... olduğu için herkes onları izlemeyi seçiyor.Kimse kusura bakmasın hangisi daha çok izleniyorsa o daha yüksek ücret alır.Bu konuda sırf kadın erkek eşitliğiyle yaklaşıp prim yapmaya çalışanları anlamıyorum.Kim ferrrari ile opele aynı para verir?Madem kadın erkek ücretleri eşit olsun isteniyor o zaman kadın-erkek ayrımı olmasın liglerde,olimpiyatlarda görelim bakalım kaç tane kadın olimpiyatlarda finale çıkıyor ya da kaç tane kadın büyük takımlarda oynayabilecek.Madem kadın erkek ücretleri eşit olsun aynı işi yapıyorlar aynı yerde yarışsınlar.İşte ben bu yüzden asla bunların kadın erkek eşitliğiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum.Sadece eşitlik kavramını kullanarak hak etmedikleri kazancı istiyorlar.

01.04.2016

eşitlik kavramını iyice şaşırmaya başladılar. afedersiniz ama kadın erkek eşitliği hak ve özgürlük eşitliğidir. onun harici kadınnın üstün oldugu alanlar vardır erkeğin üstün olduğu alan vardır. kadınlarda messi mi var da para istiyorlar acaba ? yakında hep biz si..liyoruz biraz da siz si..lin demeseler bari.

01.04.2016

Yarı cahil halkımdan yine yarı cahil yorumlar. ABD'de bizim deyişimizle futbol, onların deyişiyle soccer, daha çok kadınlara özgü bir spor olarak kabul edilir. Kadın takımları daha dolu stadlarda oynar vs. Yani buradaki gibi değil orası. Yalnız Amerikan spor federasyonları ile ilgili bir durum var, milli sporcularına, o spor dalına uygun maaşlar verilmekte. Erkek futbolcuların maaşları, özellikle Avrupa ve Güney Amerikalı oyuncuların astronomik maaşları nedeniyle oldukça yüksekken, kadınların maaşları düşük kalmakta. Bu kadın futbolcular da buna isyan etmekte.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ