ABD'de Irkçılık Bitmiyor! Starbucks Bardağına "Maymun" Yazılan Siyahi Kadının Yaşadıklarına Şok Olacaksınız

Büyük bir kitle tarafından çok sevilen Starbucks mağazalarından birinde geçtiğimiz günlerde skandal bir olay yaşandı. Irkçılık olaylarıyla gündemden düşmeyen Amerika Birleşik Devletleri, bu kez kahve zincirinde yaşanan talihsiz olayla sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Starbucks şubesine giden siyahi bir kadın, gördüğü muamele karşısında neye uğradığını şaşırdı. Gelin, akıllara durgunluk veren bu olayın öncesinde ve sonrasında yaşananları mercek altına alalım.

Starbucks, yıllardır içecekleri servis ederken bardağa isim yazıyor.

Starbucks'a hiç gitmeyen birisi bile bu zincir mağazalardaki servis usulünü biliyor. Herhangi bir içecek talep ettiğinizde görevliler tarafından adınız soruluyor ve bardağa yazılıyor. Oldukça popüler olan bu uygulama, sosyal medyada yayılmasıyla birlikte pek çok farklı marka tarafından da tercih edilen bir hizmet hâline geldi. Monique Pugh'ın yaşadığı ırkçılık da tam bu noktada başladı.

Monique Pugh, içecek siparişi vermek için Starbucks'ın şubelerinden birini tercih etti.

O gün Starbucks'a giderek bir içecek almak isteyen Monique Pugh, kendisine yakın şubelerden birini tercih etti. Girdikten sonra sıra bekledi ve siparişini verdi. İçeceğini beklerken çalışanlarla ya da müşterilerle herhangi bir gerginlik yaşamadı. Ancak devamında gerçekten çok üzüleceği ve kırılacağı bir olay meydana geldi.

O esnada mağazadaki tek siyahi kişi kendisiydi.

Amerika'daki ırkçılık olayları yıllardır dünyanın gündeminde. Irkçılık olayları son bulmak bir yana git gide artmaya başladı ve bu, büyük bir güvenlik problemi yaratıyor. Amerikalı siyahi vatandaş Monique Pugh da bunun son kurbanlarından. Bir kahve satın almak isteyen kadın, hiç beklemediği bir tavırla karşılaştığında mağazada kendisinden başka siyasi olmadığının altını çiziyor.

İçecek bardağını aldığında isim kısmına yazılanı görünce şok oldu.

Pugh, siparişi hazır olduktan sonra bardağını eline aldığında ilginç bir manzarayla karşılaştı. İsmini söylemesine rağmen ismi bardağa 'monkey' yani 'maymun' olarak yazılmıştı. Bunu gören Pugh, ilk önce oldukça şaşırdı. Deyim yerindeyse neye uğradığını şaşırdı. Sonrasında mağazadaki tek siyahinin kendisi olduğunu hatırlayarak bunun neden yapıldığının farkına vardı. Bu tabir, siyahiler için sıklıkla kullanılan hakaretlerden biri.

Bunun hesabını sormak için hemen personelle konuşmaya gitti .

Monique Pugh, hemen kendisine içeceği hazırlayan ve adını bardağa yazan personelin yanına gitti. İlk etapta iyimser davranarak bir yanlışlık olabileceği ihtimali üzerinde durdu ve içeceğinin yeniden hazırlanmasını talep etti. Personele neden böyle bir şeyle karşılaştığını sordu. Aldığı cevap karşısında tekrar şaşırdı. Çünkü karşısındaki personel sadece omuz silkti ve ona küçük bir yanlışlık olabileceğini belirtti. Ayrıca Pugh'ın iddiasına göre personel oldukça kavgacıydı ve kendisine bağırmıştı.

Tüm insanlar Monique Pugh'a bakıyordu ve o da içinde olduğu durumdan çok utandı.

Herkesin ona baktığını ve çok utandığını söyleyen Pugh, konuyla ilgili olarak yetkili kişilerle görüşmek istedi. Bu tartışmayı orada sonlandırıp gitmek yerine yapılan ırkçılığın tüm boyutlarını herkesin görmesi için harekete geçti. Monique Pugh, utanmanın yanı sıra çok üzüldüğünü de belirtiyor. Verdiği röportajda 'O an kalbimin teklediğini hissettim.' dedi. İçeceğin yanlış isimle hazırlandığını söylediğinde kendisinden ilk etapta özür dilenmemiş, yalnızca içeceğe ödediği para iade edilmiş.

Starbucks; konuyla ilgili önce bedava içecek ve sandviç ikramında bulunmayı, sonra doğrudan iletişime geçerek özür dilemeyi tercih etti.

Pugh'ın ilk iletişime geçtiği personel sonrasında şube müdürü olaya dâhil olmuş. Monique Pugh'ın sinirli ve kırgın hâlini gören işletmeci, kendisine bedava bir içecek ve bir sandviç teklif etmiş. Ancak olayın sonrasında soruşturma başlatılmış ve bu süreç küçük çaplı da olsa duyulmuş. Bunun üzerine Starbucks ekibi, Monique Pugh ile iletişime geçmek için gerekli hamleleri yapmış. Starbucks, Pugh'dan özür dilese de çalışanında herhangi bir kusur bulmamış. Bu etiketlemenin yanlışlıkla olduğunu düşündüklerini özür metinlerinde de dile getirmişler. Pugh ise bu konunun ve benzeri olayların gündem olması gerektiğini savunarak büyük markaların çalışma prensiplerindeki tutarsızlıklara değiniyor. Peki, siz yaşanan bu ırkçılıkla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Onları da Bulur! Amerikalı Anne FBI'ın Bulamadığı Çocukları İçin Müge Anlı'dan Yardım İstedi
Müşterilerine Eşi Götürüyormuş! Daha Çok Kazanmak İçin DJ'likten Eskortluğa Geçiş Yapan Kadın
Böyle Bağımlılık Görülmedi! Pudra Yemeden Duramayan Kadın, Her Gün Bir Küvet Dolusu Bebek Pudrası Tüketiyor
Adamın Yalvarışlarıyla Dalga Geçmiş: Erkek Arkadaşını Valize Kapatarak Öldüren Kadın

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
YORUMLAR
18.12.2022

Siz buna ırkçılık mı diyorsunuz bence hayvanlık adilik....

18.12.2022

He he, biz de yedik. Aklinca dava acip milyonlari goturecek

18.12.2022

ne diyosunuz la ? sikiyim abd yi de starbucks ı da bana ne la ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ