ABD'li Silahlı Saldırganın Son Mesajı: 'Hayat Kısa ve Acı...'

onedio.com

ABD'nin doğusundaki Tennessee eyaletinde iki askeri tesise silahlı saldırı düzenleyen kişinin Kuveyt kökenli Amerikan vatandaşı Muhammet Yusuf Abdülaziz olduğu açıklandı. FBI, dört deniz piyadesini öldüren ve üç kişiyi yaraladıktan sonra ölü olarak ele geçirilen eylemcinin bağlantılarının araştırıldığını açıkladı. Abdülaziz'in pazartesi günü yazdığı mesajda, 'Hayat kısa ve acı' dediği ortaya çıktı.

Saldırganın kimliğinin belirlenmesinden sonra Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ailesi ile birlikte yaşayan Abdulaziz'in Tennessee'de bulunan evine baskın düzenledi.

Abdulaziz'in ailesini sorgulayan ve evinde kapsamlı bir inceleme başlatan FBI dedektifleri, Kuveyt kökenli gencin bağlantılarının araştırıldığını belirtti.

'Uyumlu ve sorunsuz bir gençti' 

Abdulaziz'in Tennessee'deki komşuları şaşkın. 2011 yılında Tennesse Üniversitesi'nden (UTC) Elektrik Mühendisi olarak mezun olan Kuveyt kökenli genç, çevresindekiler tarafından uyumlu ve sorunsuz biri olarak tanımlanıyor.

Muhammet Yusuf Abdulaziz

Komşularına göre, son dönemde sakallarını uzatan Abdulaziz'in, öğrencilik yılları boyunca arkadaşları ile hiç sorun yaşamdı ve şiddet yanlısı dini eğilimleri yoktu. İki ayrı askeri merkeze otomatik silahıyla saldıran Abdulaziz'in ilk hedefi, koruma önlemi bulunmayan bir askere alma merkezi oldu. Saldırgan bir alışveriş merkezinin içindeki ofisi taradıktan sonra ikinci hedefine yöneldi.

'Hayat kısa ve acı'

24 yaşındaki Muhammed Yusuf Abdülaziz'in Pazartesi günü yazdığı mesajda, 'Hayat kısa ve acı' dediği ortaya çıktı.

Saldırgan, mesajında 'Müslümanların Allah'a teslimiyet fırsatını kaçırmaması gerektiğini' yazdı.

Saldırganın bir okul arkadaşı da LA Times'a yaptığı açıklamada, Abdülaziz'in fen ve matematik dallarında büyük başarı gösterdiğini ve günde beş rekât namaz kılıp, Ramazan'da oruç tuttuğunu anlattı.

AP haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili, silahlı saldırganın ikinci askeri tesiste, dört deniz piyadesini öldürdükten sonra etkisiz hale getirilebildiğini açıkladı. Bir asker ve bir polisin de saldırılarda yaralı olduğu belirtildi.

Tennesse valisi Bill Haslam saldırıları kınayarak, 'Ülkelerine hizmet eden vefalı insanlar hayatlarını kaybetti' dedi. 

AP, Al Jazera ve BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood