ABD'de Enflasyon Sabit Kaldı: Piyasalar Nasıl Fiyatladı?

ABD'de Ekim ayında tüketici enflasyon hızında aylık bazda değişmedi, yıllık bazda piyasa beklentileri doğrultusunda aşağı yönlü bir hareket yaşandı.

ABD'de tüketici fiyatları aylık bazda değişmedi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tüketici fiyatları Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki ay yüzde 3,7 olan enflasyon artış hızının yüzde 3,3'e ineceği yönündeydi.

Aylık bazda ise tüketici fiyatlarında değişiklik görülmedi. Piyasalar artışın yüzde 0,1 seviyesinde olmasını bekliyorlardı.

Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 4,0 yukarı geldi. Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 2,5, yıllık yüzde 4,5 düştü, gıda fiyatları aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,3 arttı.

Ekim ayında reel ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,1 düşüş gösterdi

Piyasalar, Fed'in faiz indirimine Mayıs 2024'te başlamasını öngörürken, euro/dolar paritesi 1,07963 ile 5 Eylül'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etti.

Dolar endeksi, veriyle birlikte 105,60 seviyesinden, 104,64'e kadar gerileyerek 105 seviyesinin altında karşılık buluyor. Dolar/TL de 28,62 seviyesinde seyrini sürdürüyor.

Ons altın veri öncesinde anlık ilginç bir hareketle 974,81 dolara kadar gerilerken, 1.955 dolar seviyesinde sabit seyrini sürdürdü.

Gram altında da, ons altındaki anlık hareketin etkisi görülse de 1.800 TL'de seyrini sürdürüyor.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!