ABD'de 'Biz Bu Değiliz' Diyen Bir Şerif, Protestoculara Katıldı

ABD'de George Floyd’un polis tarafından acımasızca öldürülmesinin ardından başlayan protestolar birçok eyalete yayıldı. Göstericiler ile polis arasında sert çatışmalar yaşandı. Michigan'da ise bir bölge şerifi göstericilere katıldı. 

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yine polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu.

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından yine polis şiddetinin damga vurduğu protestolarda, bir polis şefinin kaskını çıkarıp eylemcilere katılması viral oldu.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Swanson, sabahın erken saatlerinden itibaren karakolun önünde toplanmaya başlayan eylemcilere katılıyor ve “Biz sizinle olmak istiyoruz. Kaskımı çıkardım ve coplarımı bıraktım. Bunu bir protestoya değil, geçit törenine dönüştürmek istiyorum” diyor.

Şerif, polislerin protestocuları dokunmayacağının sözünü verdi.

Swanson, “Bu polisler sizi seviyor, insanları kucaklıyor” ifadelerini kullanıyor, ardından da yürüyüşün başlaması için “Haydi gidelim, haydi harekete geçelim” diyor.

Amerikan basını, protestocularla yürüyen Swanson’ın, yürüyüşün son bulmasıyla “Polis Minneapolis’ta yaşananları kınıyor. Biz bu değiliz” dediğini yazdı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
31.05.2020

Bizde geziye böyle bi polisin falan katıldığını düşünsene doğuya tatile gönderirler sonrada sebebi bilinmeyen bir nedenle sokakta vurulur

31.05.2020

sen bir alfasın şerifim

31.05.2020

helalll be

TÜM YORUMLARI OKU (10)