ABD'de Bir Siyah Vatandaş Daha Polis Tarafından Öldürüldü

ABD'nin Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa kasabasında silahsız bir siyah, ellerini havaya kaldırmış haldeyken polis tarafından vurularak öldürüldü.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Al Jazeera'de yer alan habere göre Tulsa emniyetinin yayınladığı görüntülerde, 40 yaşındaki siyah Amerikalı Terence Crutcher elleri havada arabasına doğru ilerlerken görülüyor.

Ardından bir polis memurunun, silahıyla Crutcher'ı öldürdüğü an görüntülere yansıyor.

Helikopterle olayı takip eden polis memurlarının da telsiz konuşmaları yansıyor. Bir polis 'Kötü bir adama benziyor. Bir şeyler almış olabilir' diyor. Ardından kadın bir memurun 'Silah ateşlendi' sesi geliyor.

ABD'de polisin öldürdüğü 160. siyah vatandaş

Crutcher, bu yıl içinde ABD'de polisin öldürdüğü 160. siyah vatandaş olurken, Tulsa Emniyet Müdürü Chuck Jordan olay için 'Adalet yerini bulacak' sözü verdi. 

Cinayeti, 'rahatsız edici' bulduğunu anlatan Jordan, 'Hiç şüphesiz bunun yargısız bir infaz olduğunu düşünüyoruz. Bu olmamalıydı' dedi.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.09.2016

Siyahiler çok tehlikeli polislerin onları vurmalarıda korkuya yol açtığı için biraz daha az suç işliyorlar o yüzden doğru yaptıklarını düşünüyorum

Pasif Kullanıcı
20.09.2016

Bizde'de böyle yapılmalıki korksunlar ve bir daha yapmasınlar

Pasif Kullanıcı
20.09.2016

Polisi yargilamadan once siyahileri iyice bir gozlemleyin. Turkiye'nin kürtleri gibi. Belki daha da beter. Videolarini arastirin irkciligi hak ediyor cogu. Neler yapiyorlar beyaz insanlara. İnsanlarin giremedigi sokaklat vb. Daha cok sey. Ajitasyon yapmayin.

Umarım elını kaldırdıgında teslım oldugunda aman dıledıgınde senı veya senin düşüncendeki yozlaşmış insan görünümlüleri de vururlar.

20.09.2016

Vurulduğu anda çok net görülüyor ellerinin havada olmadığı,sol eli ile sanki aracın içinden bir şey almak ister gibi hamle yapıyor...

Pasif Kullanıcı
20.09.2016

Kardeş 3 polis silah doğrultmuş, adam arabadan ne almaya çalışsın ki? Bence 160 kişi rastlantı değil aq. Tek açıklaması siyahi ırkçılığa devam.

TÜM YORUMLARI OKU (22)