ABD'de 'Akıllı Telefon Zombilerine' Karşı Yasa: Karşıya Geçerken Telefona Değil Önüne Bak

ABD'de 2016 yılında 6 bin yaya, yürürken hayatını kaybetti. İstatistiklere bakıldığında ise bu sayının önceki 7 yıla göre 4 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Uzmanlar ise bunun nedenini büyük ölçüde yayaların yürürken akıllı telefon kullanımına bağladı.

Yaklaşık 40 yıldır düzenli olarak yayaların trafikteki durumunu inceleyen Otoyol Güvenlik Birliği, 2016'da ABD genelinde yaklaşık 6 bin yayanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bu sayı son 20 yılın zirvesi olurken dikkat çeken diğer bir nokta ise 2010 yılından itibaren bu sayıların kademeli olarak artış göstermesi.

Elbette bunu sadece yayaların akıllı telefon kullanımına bağlamak pek mümkün değil. Sürücüler de trafiğin parçası oldukları için onların trafikte telefon kullanımının da bu artışta payı olduğu düşünülüyor.

İşte tüm bu kazaların önüne geçmek için de ABD'nin Hawaii kentinden farklı bir uygulama haberi geldi.

Eyaletteki Honolulu kenti, karşıdan karşıya geçerken telefon ve diğer dijital cihaz kullanımlarını yasaklayan dünyanın ilk şehri oldu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; yasa bugün yürürlüğe girdi. Buna göre de ilk kez kuralı ihlal edenler 15 ila 35 dolar, ihlali tekrarlayanlar ise 99 dolara kadar para cezası alabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda da yayaların daha dikkatli olması için İsveç'in Stockholm şehrine trafik levhası yerleştirilmişti.

Popüler İçerikler

MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
YORUMLAR
25.10.2017

Kimse kendini bu kategoride zannetmiyor ama akıllı tel kullanmayan biri olarak dışarıdan nasıl göründüğünün herkes farkında mı acaba merak ediyorum, yürürken birden olduğu yerde duran mı, karşıdan karşıya geçişi bilinçsizce yapan mı,spor salonunda 8 tekrar yapıp hemen telefona koşan mı, 8 yaa sekiz kere dumbell kaldırdın, o arada o telefonda ilgilendiğin şey ne ise ne olmuş olabilir bir kaç saniye içinde , 10 saniye hareket yapıp 1 dakika telefonla oyalanıyor.Konuşanlar ayrı ama kafasını hiç kaldırmadan o ekrana kilitlenenleri çok anlayamıyorum.

26.10.2017

ahahahah sen o kamerayla ne kadar garip oldugunun farkındamısın peki akıllı telefon kullanmıcam diye güllü gibi makine mi taşıyosun yanında yani teknolojiye baglı kalmayın derken ondan bahsetmiyorlar

26.10.2017

Benim ikiz yolda telefonlar uğraşıyordu.Dedim ki şimdi düşeceksin telefonu bırakıp düzgün yürü dedim.Bunu dedikten kısa bir süre sonra önündeki tabelaya çarptı.Sonra telefonu cebine koyup yola devam etti.İnsanların bir şeyleri anlaması için deneyimlemeleri lazım.

25.10.2017

Sürekli bunla uğraşma evladım kambur olucaksın bak boynun tutulcak, kime diyorum

TÜM YORUMLARI OKU (12)