ABD Büyükelçisi: 'Özgür Bir Basın ve Hukuka Uygun Yargılamanın Önemine de Saygı Duyulmalı'

Zaman gazetesine kayyum atanması ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklama yapan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, gazetenin haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edildiğine ilişkin haberlerden rahatsızlık duyduğunu belirtirken, kayyumu protesto edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanıldığı yönündeki haberleri endişeyle izlediğini kaydetti. Bass, 'Evet, hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır' ifadelerini kullandı.

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Zaman gazetesine kayyum atanması ve buna tepki gösterenlere polis müdahalesine ilişkin elçiliğin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Zaman Gazetesi Önünde İkinci Müdahale

Büyükelçi, şunları söyledi:

'Zaman gazetesinin haber yapım sürecine kayyum tarafından müdahale edildiğine dair haberlerden derin rahatsızlık duyuyorum. Devir işlemini protesto edenlere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanıldığına dair haberleri de endişeyle izliyorum. Evet, hukuki sürece saygı duyulmalıdır. Ancak, özgür bir basın ve hukuka uygun yargılamanın önemine de saygı duyulmalıdır.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
05.03.2016

Siz önce Afganistan'da ve Irak'ta öldürdüğünüz insanların hesabını verin, ondan sonra konuşun.

05.03.2016

orada bunlar oldu diye siz burda hukukun ırzına geçebilirsiniz yani...sana yakışan zekada bir cevap olmuş

05.03.2016

Amk Yankeesi gelmiş bu ülkeye basın özgürlüğü diyor.Biri şuna söylemesi lazım bu ülke 2 çeşit gazeteci ; Biri göt yalayan havuz medyası, diğeri de elindeki olanakları ile devletin ve baskın kurumların ( Gazete,dergi basan polis gibi ...) karşısında özgürce yazmaya çalışanlar.Gazete yalan haber mi yapıyor aksini git kanıtla gazeteyi köşeye sıkıştır.Ama bu ülke medeni bir ülke değil sonuna kadar yozlaşmış bir ülke.Göt yalanlara örnek :Kabataş Yalanı.Bacınızı skim.

Lannnnn!!!! Amerika gene "özgür/özgürlük" kelimesini kullandı.. Savaş çıkacak; belli oldu..

TÜM YORUMLARI OKU (9)