ABD Büyükelçisi Dışişleri'ne Çağrıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin pazartesi günü verdiği günlük basın brifingindeki sözleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin PYD'ye ilişkin ifadeleri nedeniyle öğle saatlerinde Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi. 

Büyükelçiye, Kirby'nin 'PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz' açıklamasından duyulan rahatsızlığın iletildiği öğrenildi.

"Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz"

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'ün Kobani'ye giderek PKK bağlantılı PYD Sözcüsü Polat Can ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye sert tepki göstererek, 'Biz size nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” diye sormuştu.

ABD Dışişleri: 'YPG'yi Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz, Desteklemeyi Sürdüreceğiz'

Günlük basın brifinginde Erdoğan'ın açıklaması hatırlatılan ABD Dışişleri Sözcüsü ise bu konudaki tavırlarının değişmediğini belirterek, 'Türkiye'nin, PYD ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak Kürtler, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz” demişti.

Dışişleri Bakanı: 'ABD'nin Karar Vermesi Lazım'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Obama'nın özel temsilcisi McGurk'ün Kobani ziyaretini eleştirerek 'ABD’nin bir karar vermesi lazım, ortak olarak bizi mi seçiyor, terör örgütlerini mi seçiyor' demişti.

Ajanslar

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
09.02.2016

ya bu PYD nümayişlerle 29 Ekim'de bizim ülkeden geçmemiş miydi? töbe töbee . o zamana başka bi AKp başka bi iktidar başka bi RTE vardı galiba. . .. pehhh . çağırdınızda ne yaptınız ne değişti. kocaaaaaa bi hiççç

09.02.2016

Aynen türbeyi kaçırırken tv de kahramanca Türk askeri aldı diye sevinerek haber yapmışlardı tabi örgüt koridor açmıştı o zaman terörist değildi

09.02.2016

oooooh çok güzel oldu PYD bu gazla saldırılarını iyice arttırır ve belkide Türkiye'nin güneyinde sınır boyunca bir devlet kurar . Düşünsenize bir terör örgütüsünüz ve arkanızda ABD , Çin ve Rusya var ne güzel mk :D

09.02.2016

düşünsene, seçimle iş başında olan suriye hükümetine karşı savaşıyorsun ve arkanda türkiye var. nasıl?

09.02.2016

abd; pyd yi terör olarak görmüyoruz TÜRKİYE; sizi adam olarak görmüyoruz

TÜM YORUMLARI OKU (13)