ABD Başkanı Trump, IŞİD Lideri Bağdadi'nin Öldüğünü Açıkladı: 'İntihar Yeleğini Patlattı'

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldüğünü duyurdu. Bağdadi'nin bir tünelde köşeye sıkıştırıldığını aktaran Trump, IŞİD liderinin üzerindeki intihar yeleğini patlatarak öldüğünü aktardı. 

Trump Amerikan özel birliklerinin düzenlediği operasyon sırasında Bağdadi'nin öldüğünü belirterek 'Üzerindeki intihar yeleğini patlattı' ifadesini kullandı.

Trump, yaklaşık iki saat süren operasyonu şu şekilde açıkladı: 'Gece saldırısı gerçekleştirildi. 8 helikopter kullandık. Kuzey Suriye’de bu misyonu en iyi şekilde yaptık. Bunun birçoğuna tanıklık ettim. Operasyonda herhangi bir personel hayatını kaybetmedi. Onun arkadaşları da hayatını kaybetti. O bölge o zamana kadar boşaltılmıştı. Tünelde üç çocuğunu peşinden getirdi. İntihar yeleğini patlattı ve üç çocuğu da hayatını kaybetti. Vücudu parçalandı. Testlere göre de kesin kimlik bilgisi de çıktı. Son anlarını tamamen korku ve panik içinde geçirdi. Ağlayarak, çığlık atarak, bir köpek ve bir korkak gibi öldü, kendisiyle beraber olan üç çocuğunun da ölümüne yol açtı. Bütün dünyanın nasıl öldüğünü bilmesi gerek. Operasyonu yaklaşık 2 saat içinde gerçekleştirdik.'

Trump operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür etti.

Trump, 'Tüm bunlar diğer ulusların da yardımıyla gerçekleşti. Türkiye'ye, Rusya'ya, Suriye'ye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir operasyondu' dedi. 

Trump, ABD'nin operasyon için bölgeye gireceğinin Türkiye tarafından bilindiğini de aktardı. Türkiye oraya gireceğimizi biliyordu, zorluk çıkarmadı, harikalardı' ifadelerini kullandı.

Öte yandan AA Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü iddia edilen yeri görüntüledi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) operasyona ilişkin yayımlanan açıklamada ise, 'ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur.' ifadesi kullanıldı.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
27.10.2019

bir zamanlar Usame Bin Ladin vardı.onu da tanınmayacak durumda diye denize attık dediniz.şimdi de Bağdadi.o da kendisini patlatmış.vah vah vah !!! ne hikmetse hepsinin ortak özelliği, eşgallerinin tanınmayacak durumda olmasıymış. senin kendi askerin Jon Snow, ne kadar kirli döküman varsa ortaya çıkarıp Bağdadi'nin açık kimliğini de söylemişti. kendi din kardeşlerini katleden bu şerefsiz çıkıp da bir kez olsun ne İsrail devletine saldırmış ne de yeltenmiştir. ortada büyük bir tiyatro vardı ve perde kapandı. yarın yeni bir perde açılır ve yeni oyuncular meydana çıkıverir.merak etmeyin bu Avrupa'dan yada Güney Amerika' dan çıkacak oyuncular değil, yine Ortadoğudan yine Müslüman kisvesi altında çıkacak oyuncular olacak bunlar.

27.10.2019

Görevini yaptı ve ABD de ömür boyu green kart sahibi oldu...

27.10.2019

Yarın Akit taziye mesajı yayınlamazsa iyidir.

TÜM YORUMLARI OKU (20)