ABD Başkanı Trump'ın Sosyal Medya Hesaplarının Kalıcı Olarak Askıya Alınması Tartışmalara Neden Oldu

ABD şimdi de Twitter'ın bu hamlesiyle çalkalanıyor...

Geçtiğimiz günlerde Başkan Trump'ın seçimlere usulsüzlük karıştığını iddia etmesinin üzerine Trump yanlısı binlerce kişi Kongre Binası'nı basmış; bu baskın yaralanmalarla ve ölümle sonuçlanmıştı.

👇

200 Yıl Sonra Bir İlk! ABD Kongresi'nde Bu Tarihi Günde Neler Yaşandı?

Trump'ın bu kışkırtmalarının üzerine Twitter, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları yakından inceledikten ve bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riski taşımasından dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." açıklamasında bulunmuştu.

Twitter'ın hesabını askıya almasının üzerine ABD Başkanlık makamının hesabı POTUS'ten tweet atmaya devam eden Trump, "Uzun zamandır Twitter'ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum ve bugün Twitter, beni susturmak için hesabımı bu platformdan kaldırmak için Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yaptı." açıklamasında bulunmuştu.

Ardından Twitter Trump'ın bu tweetini de silerek, POTUS ve TeamTrump da dahil Trump'ın Twitter'a erişim sağladığı tüm hesapları askıya aldı.

Trump'ın sosyal medya hesaplarının askıya alınması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bugün Türkiye gündeminde de Trump'ın hesaplarının askıya alınması vardı...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Hatta Vedat Milor da tartışmalara dahil oldu.

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
Donald Trump'tan Sonra Vedat Milor'un Twitter Hesabı Askıya Alınabilir mi?
ABD'deki Olayların Bilançosu Açıklandı: Can Kayıpları, Yaralananlar ve Gözaltılar...
Donald Trump'tan Göstericilere Çağrı: Evinize Dönün

Popüler İçerikler

Modanın Yeni ve İlginç Trendi: 'Altına Çiş Yapmış' Temalı Kot Pantolon!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
09.01.2021

Olayın neresinden baksan elinde kalır. Bir yandan demokrasiyi bunca yıldır hiçe sayan bir adamın aynı durumdan mustarip olması başkalarına ders olması açısından olumlu bir olay ise bir şirketin bu denli güce sahip olması düşündürücü. Yarın öbür gün kendi çıkarlarına ters düşünce benzer işleri yapmayacaklarının garantisi yok.

09.01.2021

özel bir şirket kafasına göre yargı dağıtıyor. Yarın öbür gün ülkemizde de istediğini susturmak için operasyon yaptığında aynı şekilde alkış tutabilecek miyiz acaba..

09.01.2021

Ülkemizde ki medya kuruluşları çok temiz ya amk Twitter’ın yaptığı olay oldu, halk şikayet edince mikrofonu önünden çekenleri ne çabuk unuttunuz. Milleti sokağa dök birbiriyle çatıştır, görüntüleri izlerken müzik dinle dans et eğlenceden dört köşe ol sonra sesini susturdular diye haksızlık de. İyi oldu faşist piçe.

Pasif Kullanıcı
09.01.2021

birleşmiş milletler çökmüş, aihm satın alınmış, nato siyonizm tetikçisine dönmüş, küresel şirketler istediği gibi at koşturuyor ama sürekli hukuk,adalet ve özgürlüklerden bahsediyorlar. Eğer ki demokrasi kapitalizme hizmet etmese onu da görmemezlikten gelirlerdi suudilerde ve arap emirliklerinde olduğu gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (9)