ABD Açık Başlıyor

İlk kez 1881 yılında düzenlenen, sezonun dördüncü ve son 'grand slam' tenis turnuvası ABD Açık'ın ana tablo maçları yarın (25 Ağustos Pazartesi) TSİ 18.00'de ABD'nin New York kentinde başlayacak. Avustralya Açık, Fransa Açık (Roland Garros) ve Wimbledon ile tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan ABD Açık, bu yıl 25 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde 134. kez organize edilecek.

2014 ABD Açık'ta toplam 38 milyon 251 bin 760 dolar ödül dağıtılacak. Turnuvanın, 7 Eylül'de yapılacak tek kadınlar ve 9 Eylül'de oynanacak tek erkekler finalini kazananlara verilecek para ödülü, 2,6 milyondan, 3 milyon dolara yükseldi.

DJOKOVIC 8. ZAFER İÇİN KORTA ÇIKACAK

Kariyerinin ABD Açık'taki tek şampiyonluğunu 2011 yılında kazanan erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 8'inci 'grand slam' şampiyonluğu için korta çıkacak. Bu yıl Wimbledon'da zafere ulaşan Sırp tenisçi, ilk turda 22 yaşındaki dünya 80'incisi Arjantinli Diego Schwartzman'ın rakibi oldu.

FEDERER ÜST ÜSTE 5 KEZ KAZANDI

Turnuvayı 2004-2008 arasında üst üste 5 kez kazanan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, ilk maçını, dünya sıralamasının 77. basamağındaki Avustralyalı Marinko Matosevic ile oynayacak. 2012'den bu yana 'grand slam' şampiyonluğuna hasret kalan 'Fedex', Wimbledon'da çok yaklaştığı 18. 'grand slam' zaferi için ilk olarak çeyrek finaldeki muhtemel rakibi 7 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov'u elemek zorunda.

KADINLARDA FAVORİ ÇOK

Tek kadınlarda son 2 yılın şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Serena Williams, bu yıl hiçbir 'grand slam'de son 8'e kalmayı beceremese de seyircisi önünde sezonu şampiyonlukla kapatmanın planlarını yapıyor. Buraya Cincinnati Turnuvası'nı kazanarak gelen ABD'li sporcu, ilk turda 18 yaşındaki dünya 103'üncüsü vatandaşı Taylor Townsend ile eşleşti.

HALEP KAZANIRSA ŞAŞIRMAYIN

Kariyerinin 'altın' yılını yaşayan 22 yaşındaki 2 numaralı seribaşı Simona Halep, Fransa Açık'ta çok yaklaştığı ilk 'grand slam' şampiyonluğunun peşinde olacak. Rumen tenisçi, 2014 ABD Açık serüvenine, evsahibi ülkeden Danielle Collins karşısında başlayacak.

MARIA, MARIA'YA KARŞI

2006 şampiyonu ve 5 numaralı seribaşı Maria Sharapova, ilk karşılaşmasını vatandaşı Maria Kirilenko ile yapacak. Sharapova, çeyrek finale kadar yükselmesi durumunda büyük ihtimalle karşısında Halep'i bulacak. Halep gibi bu yıl gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 7 numaralı seribaşı Eugenie Bouchard da ilk turda Belaruslu Olga Govortsova'nın rakibi oldu.

NADAL VE LI KATILMIYOR

Tenisseverler, bu yılki ABD Açık'ta erkekler dünya sıralamasının 2 numarası İspanyol Rafael Nadal'ı izlemekten mahrum kalacak. Kadınlarda ise bu yıl Avustralya Açık'ı kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapan dünya 3 numarası Çinli Li Na, sağ dizindeki sakatlık nedeniyle Flushing Meadows'a gelemeyecek.

ABD AÇIK'IN 'EN'LERİ

Geçen yıl tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, tek kadınlarda ise ABD'li Serena Williams'ın şampiyon olduğu ABD Açık'ta, tek erkeklerde ABD'li Richard Sears, Bill Tilden ve Bill Larned 7'şer kez şampiyonluğa ulaşırken, tek kadınlarda Norveç ile ABD vatandaşı Molla Bjurstedt Mallory 8 kez kupayı kaldırdı.

Aksam

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!