ABB, ASKİ'yi İflas Ettirecek 'Su İndirimini' Mahkemeye Taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Meclisi'nde AK Parti'li üyelerin oy çoğunluğu ile geçen suya yüzde 50 indirim kararı mahkemeye taşındı. 

Belediyeden yapılan açıklamada maliyetler gerekçe gösterilerek, alınan kararın mahkemeye taşınacağı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde, zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine Ak Parti'li üyelerin yüzde 50 indirim yapılması teklifi, alınan veto kararına rağmen kabul edilmişti.

'Giderlerin soluksuz bir şekilde arttığı bir ortamda'

ABB, konuyu yargıya taşıma kararı aldı. Yapılan açıklamada konuya ilişkin, 'Bu yıl elektriğe ortalama yüzde 206, mazota ortalama yüzde 190 zam yapılmış, asgari ücret yüzde 81 oranında artırılmıştır. Elektrik, doğal gaz, arıtma, personel maliyetleri ve diğer giderlerin soluksuz bir şekilde arttığı bir ortamda su tarifelerinin düşürülmesine yönelik alınan bu kararın iptali için derhal mahkemeye gidilecektir' açıklaması yapıldı.

Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapıldı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'ASKİ'yi iflas ettirecek karar hakkında mahkeme süreci başlatıldı' başlıklı duyuruda belediyenin 11 Ekim 2022 tarihinde ayrıntılı bilgilendirme yaparak mahkemeye başvurduğu belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararlar doğacağı için öncelikle esas hakkında karar verilinceye kadar savunma alınmaksızın, aksi kanaat halinde savunma süresinin kısılarak yürütmesinin durdurulmasına' talebinin yer aldığı dilekçe mahkemeye sunuldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

İlginizi çekebilir 👇

Ankara'da Suya Yüzde 50 İndirim, Et Desteğini Bitirdi...
Ankara'da Suya İndirim: 'Yıllık Elektrik Giderini Dahi Karşılayamayacak'

Popüler İçerikler

Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!
Nevşin Mengü Duyurdu: Kara Harp Okulu Devre Birinci Teğmen Ebru Eroğlu ve Diğer Üç Teğmenin İfadeleri Alındı
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
YORUMLAR
12.10.2022

Aday değilim derken bu kadar uğraşıyorlar. Bir de adayım dese neler olur? Rahat bırakın şu adamı artık, halkına hizmet etsin dilediği gibi.

12.10.2022

ey akp denen parti uçan kuşu ağzınızzla yakalasanız size oy yok çünkü o kuşunda kanını emersinizde ondan siz kan emicisiniz

12.10.2022

işini yaptırmamak için çırpınan bir hükümet ...

TÜM YORUMLARI OKU (19)