AB Ukrayna'ya Destek Mesajını Yineledi: Üyelik İçinse Sinyal Gelmedi

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Rusya'ya karşı Ukrayna'ya desteğe devam edeceklerini, Rusya'ya yaptırımların Avrupa için de bir bedeli olmasına karşın yaptırımları sürdüreceklerini bildirdi ancak Ukrayna'nın AB adaylık başvurusu hakkında olumlu sinyal vermedi.

Avrupa Parlamentosu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle olağanüstü oturum düzenledi. Oturuma video bağlantıyla katılan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den sonra AB Konseyi Başkanı Charles Michel kürsüye geldi.Zelenskiy'in, Ukrayna'nın AB'ye aday ülke olarak tanınması başvurusunu aldıklarını aktaran Michel, 'AB olarak zamana uygun davranmamız gerekiyor. Bu zor olacak' diye konuştu. Michel, 'Ukrayna'nın AB'ye üyeliği konusunda Avrupa'da farklı görüşlerin olduğunu biliyoruz.' dedi.

'Konu masaya geldiğinde uygun tercihi kararlı ve net biçimde yapacağız'

Öncelikle AB Komisyonunun Ukrayna'nın adaylığı hakkında görüş bildirmesi, ardından konunun Konseyin sorumluluğuna geleceğini anlatan Michel, 'Konsey, yapılan bir ölçüde sembolik, siyasi ve meşru talebi ciddi biçimde değerlendirmek zorunda kalacak.' diye konuştu. Michel, bu konu masaya geldiğinde uygun tercihi kararlı ve net biçimde yapacaklarını ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'ın da konuşmalar yaptığı oturumda, Putin'in silahları susturması talebi ve Avrupa'nın kendilerine sığınan Ukraynalılara kucak açtığı mesajları da verildi. Oturumda Rusya'ya yönelik yaptırımlar ve bunun yaratacağı etki de önemli yer buldu.

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR

Asshole luk yapmayın. O adam kendi birliğini kuracak kadar taşaklı. Zaten ingliltere gitmiş, kadronuzda boşluk var

01.03.2022

Öncelikle söyleyeyim espiri yapıyorum , ortalık o kadar manyak doluki espirimide ciddiye alabilirler diye tırstım. Muhtemelen Rusya Ukraynayı ilhak ederse dolaylı olarak Rusyayıda AB'ye almış oluruz diye tırsmışlardır.

Pasif Kullanıcı
02.03.2022

Ukrayna'ya burun kıvırıyorlar. Biz hiç hayal kurmayalım...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ