AB-Türkiye Zirvesi 29 Kasım'da

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 29 Kasım'da AB-Türkiye Zirvesi'nin yapılacağını duyurdu. Türkiye adına zirveye Başbakan Davutoğlu katılacak.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi'nin bu pazar yapılması için çağrıda bulundu.

Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''29 Kasım pazar günü saat 16.00'da AB-Türkiye Zirvesi yapılması için çağrıda bulunuyorum. Amaç, ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve sığınmacı akışını durdurmak'' ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

AB Konseyi Başkanı, kararı AB Komisyonu'nun olumlu tavsiyesi ve akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini takiben aldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre AB tarafının talebiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde Tusk, Davutoğlu'nu zirve toplantısına davet etti.

Davutoğlu'ndan olumlu yanıt

Bu davet üzerine Davutoğlu, söz konusu toplantıya memnuniyetle katılacağını bildirdi.

Davutoğlu, Türkiye'nin, Avrupalı ortaklarıyla her alanda işbirliği ve ortak gayretleri geliştirmeye, AB üyeliğine yönelik müzakere sürecinde ortak bir vizyon temelinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

AB Konseyi Başkanı Tusk ise toplantının Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktanın ve gelecekteki sürecin değerlendirilmesine zemin oluşturacağını ifade etti.

AA

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood