AB'nin Türkiye Raporu ‘Bugüne Kadarki En Olumsuz Rapor Olacak’

AB Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili İlerleme Raporu'nda sert eleştirilerin yer alacağı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen raporun Türkiye'yle ilgili bugüne kadar yayınlanan en olumsuz rapor olacağı söyleniyor.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından 9 Kasım Çarşamba günü açıklanması beklenen İlerleme Raporu'nun Türkiye'ye ilişkin bugüne kadar yayınlanan en olumsuz rapor olacağı öne sürülüyor. 

Haftalık Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, raporda Türkiye'de hukuk devleti ve ifade özgürlüğü alanlarındaki gerilemeye dikkat çekildiğini yazdı.

Yaklaşık 100 sayfalık raporun taslağında, Türkiye'de ulusal güvenlik ve terörle mücadeleye ilişkin yasaların uygulanmasında keyfi davranıldığı ifade ediliyor.

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana çok sayıda gazetecinin tutuklanması ve medya kuruluşunun kapatılmasının ciddi bir kaygıyla izlendiğine vurgu yapılıyor.

Raporda, adaletin bağımsızlığı konusunda da gerileme yaşandığına, darbe girişimi sonrasında hâkim ve savcıların yaklaşık beşte birinin görevden uzaklaştırıldığına dikkat çekiliyor.

AB Komisyonu, OHAL döneminde zanlıların hâkim karşısına çıkartılmadan 30 güne kadar gözaltında tutulmasını eleştiriyor.

Raporda ayrıca tutuklu ve mahkumlara yönelik işkence iddiaları dile getiriliyor. AB Komisyonu, bu konuda uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan raporlara dikkat çekiyor.

Popüler İçerikler

Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
06.11.2016

zamanında akp yi avrupa överken ''bak avrupa bizi destekliyor, bunlar eleştiriyor....'' şimdi eleştirince bak ''bizi eleştiriyor demek ki doğru yoldayız''.... beynin olmadan fikrin olunca böyle şeyler oluyor....son 2-3 yılda dolar euro nerdeyse 2 ye katlanmış gelmiş '' demek ki doğru yoldayız diyen var''.... dolar euro 5 lira olunca anyayı konyayı görürsün artık

07.11.2016

zamanında tayyip erdoğan şiir yüzüne tutuklandığında almanya ve amerika ona da tepki göstermişti. Hatta amerikan büyük elcisi hapisanede tayyip erdoğanı ziyaret etmişti. Sizin sorununuz bu işte işinize geleni görüyorsunuz. Türkiyede hangi siyasi gurup yada siyasetci tutuklanırsa tutuklansın avrupa hep karşı çıkar buna... mesele ney biliyormusunuz mesele : sizin gibiler asla ve asla ders almıyor ve öğrenemiyor. okudugunuzu bile almaıyorsunuz anlasanız dahi kendi çıkarlarınız doğrultusunda yorumluyorsunuz.... https://twitter.com/CanliDergi/status/713743222221193216

06.11.2016

Ne bekleniyordu ki ? Türkiye, demokratik, laik, hukuk devleti değil. Onun yerine çoğu zaman bir kişinin dediklerine bakarak hareket eden bir ülke oldu.

Pasif Kullanıcı
06.11.2016

Dediklerinin bazilari dogru olsa da, sebebi bu degil. Hdp ile baglastiriyorum ben.

Dunya ya bir kere gel ve bu ulkede turkiye olsun amk boyle isin. Hayir tercihle felan olsa ilk 300 e bile yazmayacagim ulkeye ataniyorum var mi lan boyle sacmalik yukarida isini duzgun yapmayan resmen bizle tas*k gecen bi guc varr

06.11.2016

bide şöyle düşün M.Ö 3.yy'dan beri süre gelen bir toplumda sen gele gele RTE'nin yönettiği zamanda dünyaya gel.

TÜM YORUMLARI OKU (56)