Komisyon, işgal altındaki topraklar derken Gazze Şeridi, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri'ni kastettiğini de açıklıkla belirtiyor. Image caption Bazı yerleşimler şehir büyüklüğünde
Bazı AB ülkeleri, zaten bu kural konmadan önce de İsrail'in uluslararası hukuk tarafından tanınan sınırları ile işgal altındaki topraklardan gelen ürünler arasındaki ayrımı etiketlere yansıtıyordu.
Bir AB yetkilisi BBC'ye, etiketlere 'yerleşimler' ibaresinin konulmasına karar verildiğini çünkü AB yasalarına göre bu ürünlerin etiketine İsrail ya da Filistin toprakları yazmanın yanlış olacağını söyledi.
Yetkili bunun yeni bir karar ya da siyasi bir tutum olmadığını yalnızca Avrupa Birliği sınırları içindeki tüm ülkelerde tüketicinin bilgilendirilmesine dair kurallara açıklık getirildiğini kaydetti.
2004 yılından bu yana işgal altındaki topraklarda inşa edilen yerleşimlerden gelen ürünlere İsrail ürünlerine uygulanan ticari ayrıcalıklar uygulanmıyor ve AB yasaları zaten buralardan gelen meyve, sebze ve balın menşeinin açıkça belirtilmesini emrediyordu.