AB Bakanı Volkan Bozkır: 'Twitter'ı Keşke Kapatmasaydık, Zaten Herkes Bir Yoldan Ulaştı'

Yeni AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sızan tapeler nedeniyle Twitter’ın kapatılmasının yanlış olduğunu itiraf etti. Bozkır, ” 35 milyon kişi internet kullanıyor, neyi yasaklamışız? ” dedi.

Twitter’a erişim, dönemin başbakanı olan Tayyip Erdoğan’ın ” Twitter mwitter hepsini kapatacağız ” sözlerinin ardından engellenmişti. Volkan Bozkır’sa, Habertürk’ten Kübra Par’a verdiği röportajda, bu adımın geri teptiğini itiraf etti:

35 milyon kişi internet kullanıyor, neyi yasaklamışız? İnsanların haysiyetini korumak için düzenleme yapıldı. Twitter’ı keşke kapatmasaydık. Yanlış oldu. Zaten herkes bir yoldan ulaştı. Şimdi oluşan yanlış algıyı düzeltmeye çalışıyoruz.”

Bozkır, Türkiye’nin AB hedefinden vazgeçmediğini söyledi; yargı bağımsızlığı, internet yasası, basın özgürlüğü, IŞİD, Gezi olayları ve yolsuzluk dosyalarının kapatılması konusundaki imaja dair bir soruya ise ” Bunların hepsi algı, olgu değil. Algıları olgulara çevirmemiz lazım ” yanıtını verdi.

Diken

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'