AB Anlaşmasına İdomeni'de Protesto: 'Geri Dönmek İstemiyoruz, Yardım Et Merkel'

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni bölgesinde haftalardır Avrupa ülkelerine geçmek için bekleyen sığınmacılar, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.

Kampın etrafında yürüyüşe geçen onlarca sığınmacı, 'Türkiye'ye dönmek istemiyoruz' ve 'Merkel bize yardım et' şeklinde sloganlar attı.

Türkiye ile AB Anlaşmaya Vardı

"Sınırı açacaklar sanıyorduk"

Video: Al Jazeera

Daha sonra sığınmacılar olaysız dağıldı.

Yunanistan'da yaklaşık 12 bini İdomeni'de olmak üzere toplam 46 binin üzerinde sığınmacı, Avusturya ve bazı Balkan ülkelerinin geçişleri durdurma kararının ardından Makedonya sınırının kapanmasıyla mahsur kaldı.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya göre, Türkiye üzerinden 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen sığınmacılar 4 Nisan tarihi itibarıyla geri gönderilebilecekler.

AA

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
18.03.2016

bu kadar arsız bir topluluk daha görmedim.Suriye gibi biryerden savaştan kalkıp geliyorsun,geldiğin yerlerde huzur bozuyorsun üstüne birde Türkiye'yi küçümseyip refah seviyesi daha yüksek ülkelerde kalmak istiyorsun. AB'de okumuş eğitimli mültecileri alıp, Köln'de kadınları taciz edenleri bize yolluyor. Ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin

18.03.2016

Senin canını zerre düşünmeyen, kendi vatandaşının refah seviyesini daha da arttırmak için (hali hazırda bu seviye allahuekber dağlarını aşmış durumda) senin evine bombalar yağdıran, çıkarları için o bölgede terör örgütleri oluşturup ülkeni bölen, kan gölüne çeviren, sokakta üstüne işeyen, önüne para atıp seni sirkteki maymundan farksız kılan adamın götünü yala, şuan hayatta olmanı sağlayan ülkeyi kötüle. Araplığıda bu yakışırdı zaten, şaşırtmadı.

18.03.2016

Ya akşam akşam ağzımı bozduracaklar. G.t korkusundan kaçacağınıza gidin ülkenizi kurtarın yobazlar. Benim atalarım korkmadan, ona buna muhtaç olmadan, yüz yıl önce bugün güzel vatanımızı avrupalı şerefsizlerden kurtardı. Siz de kendi ülkenize sahip çıkın. Yerse tabii.

19.03.2016

bugün de o avrupalı şerefsizlerin rahatı için uğraşıyoruz ne yazık ki

TÜM YORUMLARI OKU (41)