AB 2035'e Kadar Fosil Yakıtlı Araçları Yasaklamayı Hedefliyor

Brüksel'de tartışılan yeni emisyon hedeflerine göre dizel ve benzinle çalışan otomobillerin Avrupa Birliği'nde yalnızca 14 yılı kalmış olabilir.

POLITICO, üç AB yetkilisine dayandırdığı haberinde Avrupa Komisyonu'nun 2035'ten sonra satılan araçlar için sıfır emisyon hedefi belirlemeye çalıştığını yazdı. Avrupa'nın otomobil üreticileri için özellikle mevcut endüstri standartlarının gidişatında bir devrim niteliğinde olacak adımın halen tartışıldığını öğrenildi.

Belirlenmeye çalışılan hedeflerin 2035 yılına kadar karbon yayan arabaların satışını sona erdirmesi bekleniyor.

Ayrıntılar, aylardır Komisyonun niyetlerine karşı uyarıda bulunan Alman otomobil endüstrisinde ise tepkiye yol açtı. Almanya'nın VDA Başkanı Hildegard Mueller, 'Bu sadece içten yanmalı motorun değil, aynı zamanda plug-in hibritlerin de sonu anlamına gelir.' dedi.

Yeni kurallar, AB'nin yüzyılın ortasına kadar net sıfır Co2 emisyonuna ulaşmayı hedefleyen Yeşil Anlaşma planının bir parçası.

yüzde 60'lık azalma zorunlu olacak

ec.europa.eu

Komisyon, Birlik'in 2030 hedefini şu anki yüzde 37,5'lik bir kesinti hedefine kıyasla, otomobil emisyonlarında yüzde 60'lık bir azalmayı zorunlu kılacak şekilde yükseltmeyi düşünüyor.

Üç yetkili 2035 yılına kadar bu oranın yüzde 100'e çıkacağını söyledi.

Teklif, 14 Temmuz'da yayınlanacak olan nihai metne dönüştürülürse, AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu tarafından değerlendirilecek.

Hem endüstri lobileri hem de geleneksel otomobil üretimine büyük ölçüde bağımlı ekonomileri olan ülkelerin ise plana karşı çıkması muhtemel.

Popüler İçerikler

Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
YORUMLAR
21.06.2021

Biz de o zamana kadar ötv yi %2035 e çıkarmayı hedefliyoruz herkes at arabasına dönünce sıkıntı kalmayacak çatır çatır kıskanırsınız yine

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ