A Haber'in "K-Pop Gençlerimizi Yozlaştırıyor" Haberi Tepkilerin Odağında

Yeni nesil gümbür gümbür...

K-Pop dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken, ülkemizde de çok büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu biliyorsunuz.

Gençler tarafından öyle çok seviliyor ki, örneğin Twitter'da K-Pop grupları hakkında en ufak söz söylense bir anda kendinizi linçlenirken bulabiliyorsunuz. Aynı şey yurt dışında da geçerli, geçtiğimiz sene TikTok kullanıcıları ve K-Pop hayranları Trump'ın seçim mitingine binlerce bilet ayırtıp gitmemiş, miting alanının bomboş kalmasına neden olmuşlardı.

Trump olayının detaylarına buradan bakabilirsiniz;

K-Pop Fanları ve TikTok Kullanıcıları, Trump'ın Seçim Mitingini Binlerce Bilet Ayırtarak Trolledi

Ya da geçtiğimiz sene Ferhat Göçer'in attığı bir tweet K-Pop hayranları tarafından inanılmaz tepki çekmişti. 👇

Adeta Soğuk Savaş! Ferhat Göçer Attığı Tweetlerle K-POP Fanlarını Kızdırdı

Bir kesim ise gençlerin bu K-Pop sevgisi ve hayranlığını rahatsız edici buluyor olmalı ki, bunun engellenmesi ve önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

twitter.com

A Haber'in dün yaptığı haberde oldukça dikkat çekici başlıklar kullanılmış. Bunlardan en ilginci 'Cinsizleştiriyor' kelimesi. Hedef kitlenin gelecek nesiller olduğunu vurgulayarak, gençlerimizin tehlikede olduğu söyleniyor.

Koreliler erkek kadın fark etmeksizin "baby face" olmalarıyla dikkat çekiyorlar. Kore makyaj sektöründe de özellikle buna önem veriliyor. Gençleştirme, cilt beyazlatma, bebeksi bir yüz ve pembelik onlar için çok önemli.

Günümüz dünyasında da erkeklerin ya da kadınların saç boyatması ve makyaj yapması kadar doğal bir şey yok. 

A Haber'in haberinde de buna dikkat çekilerek, K-Pop'un gençleri müzikleriyle değil yaşam tarzları ve görünüşleriyle kötü etkilediği vurgulanıyor.

Twitter'da habere yüzlerce yorum ve alıntı yapıldı;

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

"K-POP Kaldırılsın!" Tartışmalarının Başlaması Üzerine K-POP Fanları ile Karşıtları Birbirine Girdi!
Bu K-Pop Şarkıcılarından Kaç Tanesini Tanıyorsun?
Müziğiyle Dünyayı Sallayan K-pop Tarzını Sevenler İçin Farklı Kombin Önerileri

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
13.04.2021

Zamanında da metal müziği şeytanın müziği diye etiketleyip tüm metalcileri de kedi kesen satanist diyorlardı. Bu gerizekalılıklar nesilden nesile aktarılıyor demek ki.

13.04.2021

Uzun saçlı, küpeli olduğum için 2 saat içinde 3 defa kimlik kontrolü yapmışlardı. Polis “ satanik matanik ayaklar yok değil” diye sormuştu

13.04.2021

Gençlerle iyi geçinmek yerine sevdikleri şeyleri eleştirip onları ellerinden almaya çalışırsanız kaybedersiniz. Eleştirmek yerine alternatif, milli şeyler sunarak onları kendi kültürümüze çekmeye çalışmak daha mantıklı. Hem her dönem gençlerin hayranlık duyduğu etkisine kapıldığı şeyler vardır. Bunlara yüzde yüz engel olmanız mümkün değil.

13.04.2021

İsteyen kusura bakabilir. Bütün bir gün taciz, silah, aşiret konulu diziler izleyen, daha ülkenin kuruluş tarihini bile bilmeyen bazı kör cahil ebeveynlerin zaten kalkıp gençlerin tercih ve beğenilerini yargılayarak onlara kısıtlama getirme hakkı yok. Bir kere şu konuda bir anlaşalım; Kore'de genç bir erkek şarkıcı saçını pembeye boyamış diye senin neslin bozulmaz. Ama çocuklarını sindirerek onları susmaya alıştırmak, her yaptıklarına ceza vermek, torpile alıştırmak, erkekse küfür ettiğinde alkışlamak bozar. Ne yazık ki milyonlarca insanın bağnazlığı nedeniyle iş bulamayan, doğru düzgün eğitim alamayan, ülkesini sevse de ardına bakmadan kaçmak isteyen bir nesil geliyor. Bunların sorumlusu gerçekten K-Pop mı, yoksa müziği bile tehdit olarak gören cahil kuşak mı? İnsanların hayatını sırf sizin istediğiniz gibi yaşamıyorlar diye cehenneme çevirdiniz.

13.04.2021

İlerde "para kazanabilmeleri" için daha öğrenciyken dünya borca sokan bir sistemin içinde, her konuştuklarında soruşturma açılır mı diye korkan ve sinen bir gençlik geliyor. Bu gençleri yetiştiren de biziz, BTS değil. Bir haber kanalının gündemi de tam olarak bu konular olmalı. Her Ramazan iftar menüsü haberi yapmakla ya da K-Pop eleştirmekle haber kanalı olunmaz. Gündem değiştirme çabasının bu kadar ucuzu artık.

TÜM YORUMLARI OKU (70)