953 Milyon Lira Borç Olduğu Açıklanmıştı: Atakum Belediyesi’ne Haciz Şoku

Samsun’un Atakum ilçesinde belediye başkanının makam odası borçlar nedeniyle haczedildi. Başkan Serhat Türkel’in makamında bulunan 42 bin 500 liralık mal borçları karşı el koyuldu.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Samsun’un Atakum ilçesinde belediye başkanlık görevini CHP’li Serhat Türkel kazanmıştı.

Başkan Türkel, belediyeyi eski başkan Cemil Deveci’den yaklaşık olarak 953 milyon lira borçla devraldıklarını açıklamıştı.

Belediye'nin Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi'ne, eski Başkan Cemil Deveci döneminden kalma yaklaşık 21 milyon TL borç nedeniyle Başkan Türkel'in makam sandalyesi, makam masası, klima, televizyon ve misafir koltuklarına haciz işlemi uygulandı.

Borclar nedeniyle belediyede kemer sıkma politikası uygulandığını vurgulayan Türkel yaşananlar nedeniyle açıklama yaparak, “Belediyeyi devir aldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. İlk üç ay belediye personelinin maaşlarını ödemek için, kemer sıkma politikası uyguladık. Gece gündüz demeden çalıştık. Çünkü emekçilerimizin hakkı, bizim önceliğimiz. En değer verdiğimiz konu, emekçilerimizin maaşlarını almasıydı. Önceki dönemden kalan borçları, esnafa olan borçları tabii ki ödeyeceğiz. Esnafa olan borcun ödenmesi ile ilgili masa kurduğumuz bir zamanda, bu tabloyla karşı karşıya geldik” dedi.

Başkan Türkel, 3 milyon liralık icra dosyası için 42 bin 500 TL bedel takdir edilen makam odasındaki malzemeler haciz edilmesini ise “art niyetli” bulduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

AKP’den CHP’ye Geçen Afyonkarahisar Dinar Belediyesi’nin Toplam Borcu Dudak Uçuklattı
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı

Popüler İçerikler

Bazı Okul Müdürleri Devlet Okullarını Ticarethaneye Çevirdi: Dışardan Ekip Getirip Kulüp Açıyorlar!
Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
YORUMLAR
03.07.2024

Kardeşim bu ne saçma iş ya.Eğer borçla bıraktıysa bu borcu nasıl yaptığını didik didik listeleyip art niyet varsa veya keyfiyse dava açacaksın önceki başkana.Borç yapıp edip devredince o para kimden çıkıyor,halktan tabi.Şöyle yasal olarak bedelini ödemeden yanlarına kalmaması lazım kimsenin.

03.07.2024

Akpdeyken belediye haciz olmuyor başka partiye geçince başlayın hacize o zaman kim yaptıysa ondan alın diyecem ama öyle olmuyor maalesef

03.07.2024

Eski başkan da CHP'liymiş. "2019 Türkiye yerel seçimlerinde Samsun'un Atakum Belediyesini 54.076 alınan oy ve 48.47 oy oranı ile CHP adayı Cemil Deveci kazanmıştır."

03.07.2024

söylenecek çok şey oluyor ama söylenince suçlu olunuyor

TÜM YORUMLARI OKU (16)