90’lı Yıllarda Çocuk Olanlar Toplaşın! Dostluğun Kitabını Yazan Susam Sokağı’nın Tatlı İkilisi Edi ve Büdü’den Öğrendiklerimiz

Akademik bir çalışmanın ürünü olan ve yıllar içinde şekillenerek ciddi bir araştırma sonucu ortaya çıkan Susam Sokağı 1990’lı yıllarda çocuk olan herkesin hayatından önemli bir yer kapladı. 3-5 yaş arası çocukların öğrenme yetenekleri hakkında bilgi toplamak ve temel bilgileri edinebilmeleri için destek vermek amacıyla yola çıkan proje hem sosyal bir deneydi hem de projeydi. Bu yönüyle bize eşsiz bir öğrenme süreci sunan Susam Sokağı’ndaki her karakter hayatlarımızda derin izleri bıraktı ama özellikle Edi ve Büdü bir başkaydı.

Sevdiğimiz sayı 6’ysa, Büdü yokken saatler uzuyorsa, güvercinler bize sempatik geliyorsa orijinal isimleri Ernie ve Bert olan ve Altan Erkekli ile Köksal Engür tarafından seslendirilen bu ikili sayesindedir.

İşte dostluğun en hasını gördüğümüz, şarkılarını ezbere bildiğimiz, ne zaman çıkacaklar diye heyecanla beklediğimiz Edi ve Büdü’den öğrendiklerimiz!

1. Zıt karakterler birbirleriyle gayet iyi arkadaş olabilir.

Edi daha zıpır ve iyimserken, Büdü ağırbaşlı ve agresiftir ama bu farklılıklara rağmen çok ama çok iyi dostlardır. Çünkü birbirlerini tolere etmeyi çok iyi bilirler.

2. Her şey hayvanları sevmeyle başlar.

Büdü’nün güvercin sevenler derneği üyeliğinden balık tutma maceralarına kadar hayvan sevgisinin ne demek olduğunu onlardan öğrendik.

3. Hayal gücünüzü kullanarak yapamayacağımız şey yoktur.

Edi’nin zıpır halleriyle karışık hayal dünyası sayesinde Marslıların tarhana içebileceğine ve yip yip sesler çıkarabileceğine bile inandık.

4. Hobi edinmek bize bambaşka bir dünyanın kapılarını açar.

Büdü’nün raptiye koleksiyonu ya da Edi’nin davuluyla kafamızı nasıl meşgul tutacağımızı keşfettik.

5. Her şeyde olduğu gibi, ilişkilerde de dengeli olmak önemlidir.

Zıt karakterleriyle birbirlerini dengeleyen ve ilişkilerini de bu hassas terazi üzerine kuran Edi ve Büdü’den karşımızdakini olduğu gibi kabul etmeyi öğrendik.

6. Balık almak yerine tutmayı öğrenmek daha kıymetlidir.

srv.onedio.com

Her ne kadar balıkların Edi’yi çok sevdiğini görsek de, Büdü’nün balık tutmayı öğrenmek için çok çaba sarf ettiğine de şahit olduk.

7. Alışılmadık olmak, sıkıcı olmaktan iyidir.

Edi biraz uçarı olsa da, onu hep eğlenceli ve farklı halleriyle izledik. Büdü’nün hiç kimsenin umurunda olmayan 6 rakamını sevmesini çok sevdik.

8. Müzik ruhun gıdasıdır ve kitap en iyi dostumuzdur.

Edi’nin Büdü kitap okurken çaldığı bateriyle çok eğlendik ama kitaplar sayesinde neler öğrendiklerine de tanık olduk.

9. Yapılan hatalar insanı doğruya ulaştırır.

Defalarca hata yapmalarına rağmen Edi’nin de, Büdü’nün de her seferinde ders çıkardıklarını ve böylece doğruya ulaştıklarını izledik.

10. Ve tabii ki en çok dostluğu öğrendik...

Büdü yokken Edi için saatlerin uzadığını, Edi’siz bir hayatın Büdü’yü mutsuz edeceğini, birlikteyken her şeyin çok güzel olduğunu onlardan gördük.

BONUS: #lovewins

2013 yılında, ünlü dergi The New Yorker Edi ve Büdü'yü eşcinsel evliliği yasaklayan kanunun iptaline sevinen çift olarak resmetti ve kapak fotoğrafı olarak kullandı.

Birlikte geçirdiğimiz ve çok şey öğrendiğimiz her dakika için teşekkür ederiz Edi ve Büdü! 😍

Popüler İçerikler

Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Daron Acemoğlu'nun Atatürk Hakkındaki Yorumlarına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
07.03.2018

annem tvnin önüne oturtup ağzıma yemek tıkı tıkıverirdi. Minik kuştum ben. yarmagül ama çocuk. öyle işte🙁

Çocukluğum aklıma geldi. Ağladım..

07.03.2018

bende de edinin oyuncağı vardı.. ah ahh

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ