90'lar iyiydi güzeldi, pek sevmiştik ama kötü yanları da yok değildi. Neyse ki bu kötü yanların çoğunu 90'lar gibi geride bıraktık. İşte ardımızda bıraktığımız ve dönüp bakmamamız gereken yaşanmış gerçekler.
90'lar iyiydi güzeldi, pek sevmiştik ama kötü yanları da yok değildi. Neyse ki bu kötü yanların çoğunu 90'lar gibi geride bıraktık. İşte ardımızda bıraktığımız ve dönüp bakmamamız gereken yaşanmış gerçekler.
Bir nesil çocukken bu tıraşa maruz kaldı. Kafasına tas koyulmuş da geri kalanı kesilmiş gibi duran bu saç stili yakışsa da yakışmasa da çoğu çocuk üstüne uygulandı, çok şükür ki artık tek tük görülüyor.
Bu saçma sporun ne işe yaradığını hiç kimse anlamamıştı ama yine de yapılıyordu. Bildiğin merdiven basamağına boş boş çıkıp iniyordun, üstüne gereksiz özel step tahtalarından alıyordun. Neyse ki yıllar içinde yerini daha faydalı sporlara bıraktı.
Nasıl bir boşluğa düşmüştük ki bunları besliyorduk? Evet, adeta evcil hayvan gibi özeniyorduk bunlara. Kafalarından çimen çıkması için uğraşıp duruyorduk. Başta güzel geliyordu ama sonraları çok saçma bir uğraşı olduğunu idrak ettik de bıraktık.
Çok fenaydı çok, genci yaşlısı arka arkaya bu saçma figürleri icra ediyordu. Gerçi şimdilerde yapılan danslar da felaket ama olsun, macarena geride bırakılması gereken bir şeydi ve bıraktık.
2000'li yılları geçince doğal olarak popülerliğini yitirmiş bir olay olsa da 2000'e kadar çok kulak tırmaladı. Neredeyse her marka sonuna 2000 ekleyip ürün çıkarıyordu.
Çocuktuk özeniyorduk ama 1-2 gece fosforlu yıldızla uyuduktan sonra anladık ki pek bir numarası yokmuş. Düzgün yapışmayan yıldızların gece vakti kafamıza gözümüze düşme riski de ayrı bir gerilim yaşatıyordu.
Zamanında dinledik ettik ama bir yere kadar. Zaten onlar da zamanında dağıldılar. Devam etselerdi adeta Fight Club gibi her yerde 5'li kız arkadaş grubu oluşmaya devam edecekti.
Hazır Spice Girls demişken, üyelerinin de bol bol kullandığı bu saçma ayakkabılar da 90'ların hatırlanmaması gerekenleri arasında yer aldı
Bu çirkinliğe insanoğlu nasıl dayandı hayret. Tamam kullanışlıydı ama feci derecede kötü gözüküyordu. Jerry Seinfeld'in dediği gibi, dev bir hayvanı sindirmeye çalışan bişeye benziyordu. Yerini önce cep telefonu kılıflarına bıraktı, sonra da tamamen kayboldu. İyi de oldu.
Zamanında neredeyse her eve giren, ailemizin bir parçası olan AB Shaper'lar 1-2 kere kullanıldıktan sonra bir daha erişilmemek üzere evlerin ücra köşelerine kaldırıldılar. Çoğu hemen dağılan bu aletler açıkcası hiç de işe yaramıyordu. Herkes hata yapar, biz de aldık bunlardan.
Çocukluğumuzun korkulu rüyasıydı, sanki hükümet tarafından bedava dağıtılmış gibi her evde bulunurdu. Neyse ki ondan da 90'lar sonrası kurtulduk.
90'larda muhabbet kuşu beslemeyenleri dövüyorlardı sanki, neredeyse her evde muhabbet kuşu vardı. 'Sizinki konuşuyor mu? Oh oh bizimki de babacım diyor' şeklinde komşular arasında muhabbetlere meze oluyorlardı. 90'lardan beri artık gerçekten ilgi duyanlar besliyor, artık kafalar rahat.
90'larda hanımların vazgeçilmez takılarından olan bu kolyeler, sahiplerini darladığı gibi görünüşüyle karşısındaki insanları da darlıyordu. Bu boğmacadan da 90'lar sonrası hep birlikte kurtulduk.
Nerelerden dilimize takıldılar, nasıl oldu bilmiyorduk ama bol bol kullanıyorduk bunları. Şu günlerde bile hala kullananlar var ki bence kendilerini gördüğümüz an toplumdan dışlamalıyız.
90'lı yıllarda daha çok aralarından su sızmayan kız çocuklarının tercihi olan bu takılar ortasından asimetrik şekilde kırılmış kalp şeklindeydi ve sarsılmaz arkadaşlıkların simgesiydi. Arkadaşlıklar eskisi gibi sürmedi, ve zamanla bunların da modası geçti.
Bu sene macarena dansı yapmak durumunda kaldım bi ortamda.
Tasma kolyeler, Best friend kolyeleri şimdiki ergenler arasında onların değimiyle über (?) trend. Bi bitmediniz :c
platform spor ayakkabılarının yeniden moda olması :(((((