9 Maddede Daha Güçlü ve Tatmin Edici İlişkiler Kurma Rehberi

Sağlıklı, güçlü ve tatmin edici ilişkiler kurmak, mutluluğu arttırıyor. Aynı zamanda stresi azaltıyor. Elbette her ilişki farklı. Ancak güçlü ve tatmin edici bir ilişki kurmanın temel yolları var. O halde, sağlıklı ilişki kurmanın temel yollarını inceleyelim.

1. İyi bir dinleyici olmalısın.

www.google.com

Herkes duyulmak ve anlaşılmak ister. Karşındaki kişiyi değerli ve anlaşılmış hissettirmelisin. Böylece ilişkilerinde daha derin ve güçlü bir bağ kurarsın. İyi bir dinleyici olmak, karşındaki kişiyle aynı fikirleri savunduğun anlamına gelmiyor. Fakat karşıdakinin sözünü kesmeden dinlemesini bilmelisin. Örneğin, aktif dinleme becerilerini kullanmalısın.

2. Sınırlar belirlemelisin.

www.google.com

Sınırlar kapana kısılmış gibi hissetmene neden olabilir. Ancak insan ilişkilerinde saygıyı sürdürmek ve beklentileri anlamak için sınırlar koymalısın. Örneğin, bir şey seni rahatsız ettiğinde bunu karşındaki kişiye direkt olarak söylemelisin. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkiler geliştirmelisin.

3. Daima dürüst olmalısın.

www.google.com

Düşüncelerin ve sözlerin arasında her zaman bir uyum olsun. Dürüst olduğunda insanlar sana güvenir. Bu güven hem kişisel hem profesyonel yaşamında güçlü ilişkiler kurmana olanak tanır. Dolayısıyla zor durumda kalsan bile doğruları söylemekten çekinmemelisin. Ayrıca tutamayacağın sözleri asla vermemelisin.

4. İletişim becerilerini geliştirmelisin.

Farklı bakış açılarına açık bir insan olmalısın. İnsanlarla açıkça iletişim kurmalısın. Yani net olmaya özen göstermelisin. Bir isteğin olduğunda bunu karşındakine açıkça ifade etmelisin. Öte yandan, görüşlerini belirtirken başkalarını suçlamaktan kaçınmalısın.

5. İnsanlara güvenmeyi denemelisin.

Her ilişkide güven oldukça önemli. İyi ilişkiler karşılıklı güven gerektiriyor. Bu nedenle, sorumluluk bilincinin farkında olarak insanlara güvenmeyi denemelisin. Böylece ilişkilerini bir sonraki seviyeye taşıma fırsatın olur.

6. Duygularını hiçbir zaman saklamamalısın.

www.google.com

Düşüncelerini ve duygularını hiçbir zaman saklamamalısın. Diğer insanların duygularına da saygı göstermelisin. Çünkü insanlarla duygusal olarak bağlantı kurmak, empati yapmanı kolaylaştırır. Böylece insanlara karşı daha şefkatli olursun.

7. Alçakgönüllülüğünden ve özgünlüğünden ödün vermemelisin.

www.google.com

Harika ilişkiler kuran insanlar, alçakgönüllü ve özgün olur. Başkalarının mutluluğundan mutlu olmasını bilirler. Kendi halinde, iyimser ve pozitif insanların enerjisi etrafa neşe saçar. Örneğin, başkaları hakkında dedikodu yapmazlar. Bu da pozitif enerji yaymalarını sağlar. Bu sebeple, alçakgönüllülüğünden ve özgünlüğünden asla ödün vermemelisin.

8. Her zaman kendini övmekten kaçınmalısın.

www.google.com

Takdir edilmek, ikili ilişkileri sürdürmede önemli bir rol oynar. Ancak başkalarının seni övmesini beklemelisin. Gittiğin her ortamda kendini övmekten kaçınmalısın. Elbette kendini takdir etmek kadar güzel bir şey yok. Fakat bunu tek başınayken yapmalısın. Ayrıca bencil insanlardan kaçınmalısın. Bencillik, güveni yok eder.

9. Sevdiklerinle yüz yüze kaliteli zaman geçirmelisin.

Sevdiklerinle yüz yüze kaliteli zaman geçirmelisin. Beyni ve sinir sistemini yüz yüze iletişim olumlu etkiliyor. Hayatta ne kadar meşgul olursan ol, mutlaka sevdiklerine vakit ayırmasını bilmelisin. Örneğin, sevdiklerinle beraberken elektronik cihazları bir kenara bırakmalısın. Başka şeyler düşünmemelisin. Sevdiğin kişiye odaklanmalısın.

Popüler İçerikler

Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
İdam Cezası Artan Şiddet Olaylarına Neden Çözüm Değil?
Arda Güler'in Buz Pistindeki Performansı Yine İspanyolları Büyüledi