9 Eylül'de Ne Oldu? 9 Eylül'ün Önemi ve Anlamı Nedir?

Geçmişten gelen pek çok özel gün ve hafta günümüzde hala coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kutladığımız anlamlı günler arasında 9 Eylül de yer alıyor. Vatandaşlar çoğu zaman özel günleri akıllarında tutmakta zorlandıkları için soluğu internette alıyor. Peki 9 Eylül'de ne oldu? 9 Eylül'ün anlam ve önemi ne? İşte detaylar...

9 Eylül'de Ne Oldu?

9 Eylül 1992'de İzmir düşman işgalinden kurtuldu. Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının hemen ardından Yunan Ordusu İzmir'e girdi. Ardından Süvari Kolordusu Komutanı Mirliva Fahrettin Paşa ve komuta ettiği birlikler sabah saat 10:00 civarında İzmir'e girdi. Hükümet Konağı ve Kadifekale'ye Türk bayrağı çekildi. Bunun ardından 9 Eylül 'İzmir'in Kurtuluş Bayramı' olarak kutlanmaya başladı.

9 Eylül'ün Anlam ve Önemi Nedir?

Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlattığı Büyük Taarruz harekatının sonucunda, Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922 tarihinde girişinin müjdesidir. 9 Eylül, Milli Mücadele'nin sona ermesi sonrası Türk milletinin tam bağımsızlığını simgelediği dönüm noktasıdır.

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşunun Kaçıncı Yılı?

9 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtulan İzmir'in simgesi olan bu gün, 2022 yılı itibariyle İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. yılı olacak.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

2022 Resmi Tatil Günleri Ne Zaman? 2022'de Resmi Tatiller Hangi Gün? 2022 Bayram Tatilleri Ne Zaman?
Yunan Başkomutanı, Dumlupınar'ı Alan Muzaffer Türk Ordusuna Esir Düştü; Saatli Maarif Takvimi: 30 Ağustos

Popüler İçerikler

Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Apple'a Soğuk Duş: iPhone 16 Satışlarında Beklenmeyen Tablo!
'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"
YORUMLAR

Bazıları hal akurşun atmadık diyor, o kadar çok kurşun yedik ki attıklarımızın yanında lafı olmaz. Süleyman Fethi Bey, tüm zorlamalarına rağmen "Zito Venizelos" diye bağırmayı reddetmesi üzerine 22 süngü darbesi ile öldürüldü. Hasan Tahsin ve daha niceleri. Bir kısım Körfez uşağı satılmış, cepheden kaçan dedeleri gibi Türkle ve Türklükle eğleniyor ama... az kaldı.

08.09.2022

Allah razı olsun canım Ata'mdan ve tarih yazan tüm şanlı ordumuzdan. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Nur içinde yatsınlar sonsuza dek

08.09.2022

Kutladığımız anlamlı günler arasında 9 Eylül'de yer alıyor derken 9 Eylül'de değil, 9 Eylül de olacak sayın sayfa sahibi. Çekim eki olan -de eki ile bağlaç olan de'nin yazımı birbirine karıştı hep. ki eki de öyle mesela. Aitlik eki olan ki ile bağlaç olan ki de kah ayrı kah bitişik. Oyuncak oldular resmen Hepsi aynı yazılıyor ya da ayrı olan bitişik, bitişik olması gereken ayrı yazılıyor. Önüne nasıl gelirse, oldum olasıya yani. Önemi yok. Hiç kural falan kalmadı hiç. Türkçemize sahip çıkalım, özen gösterelim. Türkçemizin bozulmasına izin vermeyelim. Atatürk boşuna mücadele etmiş olmasın. Dokuz Eylül kutluyoruz ve Türkçe konuşuyor olmayı o savaşan, emek veren askerlere borçluyuz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ