9 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bebekler için 6. ay ek gıda ile tanışma dönemi olup, 9. aydan itibaren beslenme düzeni şekillenmeye başlar. Gün içinde öğün sayısı ve çeşitliliği 9. ayla birlikte artar. 9. ayda bebeklerin en önemli besin kaynağı hala anne sütü olsa da sağlıklı gelişimleri için yeteri kadar ek gıda almaları gerekir. Aynı zamanda yine bu ay bebeklerin kendi başına yemek yemeleri için bir başlangıç dönemidir. Bebeğiniz bu süreçte farklı besinlerle tanışırken ortalığı kirletse de buna izin verin. Peki, 9 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Bebek beslenmesi anneler için oldukça önemli ve üzerinde durdukları bir konudur. Tüm anneler yaşam boyu çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesi için elinden geleni yapar. İlk 6 aydan sonra bebekler kademe kademe yeni besinlerle tanışırken her ay beslenme listesi zenginleşir. 9. Ay bebeklerin çiğneme ve yutma becerilerinin iyiden iyiye geliştiği bir dönemdir. Bebeğin protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral ihtiyaçlarının karşılanması her dönemde olduğu gibi 9. ayda da önemli bir yer tutar. Peki, 9 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı? İşte 9 aylık bebek beslenmesinde olması gerekenler…

9 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

9 aylık dönemde anne sütü alımı eskiye oranla azalmaya başlar. Günde en az yarım litre anne sütü ile birlikte ek gıda takviyesi alması uygundur. Bebeğinizin ilerleyen dönemlerde yemek seçmemesi için birçok besine beslenmede artık yer verilmelidir. Örneğin; et, balık, süt, yumurta gibi. Karbonhidrat alımı için pirinç, ekmek patates günde 3-4 porsiyon verilmelidir. Hemen hemen her çorbayı tüketen bebeğinizin çorbasına çift çekimiş kuzu kıyma, kemik suyu, tereyağı ve zeytinyağı ekleyerek zenginleştirin.

Gün içinde meyve-sebze ve yoğurt tüketimi önemlidir. Sabah kahvaltılarda tereyağında veya haşlamış yumurta sarısı, pekmez, çekilmiş ceviz, peynir tüketmesini sağlayın. Bu ayda baklagillere de rahatlıkla beslenmesinde yer verebilir, baharatsız ve tuzsuz olmak kaydıyla evde pişen birçok yemeği yedirebilirsiniz. 1 yaşından sonra yemeklerine azar azar tuz eklemeniz daha doğru olacaktır. Bebeğiniz sizinle birlikte sofraya oturarak yemek yemelidir. Bu esnada bebek aile bireylerinden yemek yemeye dair davranışlar kazanacak ve yemeklere karşı daha meraklı olacaktır. Kendi kendine yemek yemesine mutlaka izin verin.

Popüler İçerikler

Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili