9 Aralık Altın Fiyatları! Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Haftanın üçüncü gününde vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında altın fiyatları geliyor. Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar altın fiyatları ne kadar sorusuna yanıt ararken canlı ve güncel rakamlar bilgisi ile uzman yorumlarını araştırıyor. Merak edilen altın fiyatları ise bu sabah dalgalı bir seyirle başladı. İşte 9 Aralık altın fiyatlarındaki son durum.

Güncel Altın Fiyatları

Haftanın üçüncü işlem gününde altın fiyatları 9 Aralık Çarşamba altın piyasasındaki güncel verileri gösterdi. Salgın sürecinde yatırımcısının tercihleri arasında olan altın, aşı haberleri sonrasında düşüşe geçmişti. Hafta başından bu yana dalgalı seyreden altın fiyatlarından son durum merak ediliyor. Dün altın fiyatları verileri ons altındaki yükselişle birlikte yenilenmeye devam ediyor. Bugün ise güne düşüşle başlayan altın fiyatlarında gün boyu oluşacak tablo merak ediliyor. 

Bin 900 dolar seviyelerinden bin 850 dolarlara gerileyen ons altın, ardından bin 800 dolara kadar çekilmişti. Bugünse ons altın bin 1.857 dolardan işleme alınıyor. Hem ons altında yaşanan gerileme hem de dolar kurundaki düşüş gram altın ve diğer altın fiyatlarını aşağı çekmişti. Bugün ise altın fiyatlarındaki son durum ne işte detaylar...

Gram altın: 468 Lira

Çeyrek altın: 758 Lira

Cumhuriyet altını: 3.038 Lira

Altın ONS fiyatı: 1.859 Lira

Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi?

Uzmanlara göre altının yükselmesinin önündeki en büyük engel dolar kurundaki sert duruş. ABD ve Avrupa’dan beklenen teşvik ve destek paketleri sağlanırsa hareketlenme yaşanabilir. Paranın yönü aşı haberleri ile yön değiştirebilir. Ancak Kovid-19 koşulları nedeniyle oluşan koşulların kısa vadede kolay kolay değişkenlik göstermesini beklenmiyor.

Uzmanlara göre altın fiyatları 1.830 doların altına inilmediği takdirde ons altındaki bu yükseliş trendi devam edecek. Ancak ters yönde 1.830 dolar altına iner ve ardından 1.826 doları da kırarsa bu durumda aşağı yön kuvvetlenebilir. Geçtiğimiz haftanın altın fiyatları grafiğine bakacak olursak aralık ayının sonuna doğru sürecek bir ana yükseliş trend hareketi başlayabilir.

Popüler İçerikler

'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"
Tugay Kerimoğlu’ndan Galatasaray Taraftarını Yıkan İddia: “Muslera Galatasaray’dan Ayrılabilir”
Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir