“Okumayan kızımız kalmasın!” diyerek 1997’den bu yana, kız çocuklarının eğitimde yaşadığı ayrımcılığa son vermek için çalışmalarını sürdüren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla okula gidemeyen kız çocuklarını gündeme taşıdı.
ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, MEB’in açıkladığı 2021-2022 örgün eğitim istatistiklerine göre 866 bin kız öğrencinin eğitimden uzak bırakıldığını vurgulayarak, “Ülkemizde eğitimi öyle bir noktaya getirdik ki yeni bir ülke yaratacak kadar sayıdaki çocuğumuz zorunlu eğitimden mahrum bırakılıyor, geleceğimiz karartılıyor. tam 866 bin kız çocuğumuz eğitime erişemiyor. İşin daha acı tarafıysa bu sayı, eğitim kademesi yükseldikçe daha da artıyor. İlkokulda 195 bin, ortaokulda 298 bin, lisede 373 bin kız çocuğu okula gidemiyor. Okuldan uzakta olan kız çocuğu sayısı toplamda 866 bini buluyor. Açık öğretimde okuyan kız çocuklarımızı bu sayıya eklediğimizde ise 1,5 milyondan fazla kız çocuğu eğitimden uzak bırakılıyor” dedi.
Eğitimde reform amacına ulaşmış işte! 4+4+4 sistemi, çocukları İmam Hatipe yöneltip beyinlerini daha erken yıkayabilmekti.
cumhuriyet kuruldugunda %98 olan okuma yazma bilmeme orani 2000 lerin basina kadar yogun cabalar sonucunda %20lere indi. Su an tekrar artiyor. %35 kemik oyun en az yuzde 70i kadinlardan olusuyor. Siyasi caput turbe islami basarili 10-0.