“Kadınların İş Gücüne Etkisi” başlıklı araştırma, iş yerlerindeki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin bütün kurumlar için bir tehdit unsuru olduğunu gösteren güncel araştırmaları doğruluyor. Verilere göre kadınların iş hayatına eşit katılımı, küresel ekonomiye 12 trilyon dolar daha ekleyebilir. Oysa kadınlar ya ev ve kariyer arasında seçim yapmak ya da insanüstü bir çaba ile çalışmak zorunda. Bakıcı tutamayan düşük gelirli kadınlar çalışma yaşamından çekiliyor. Türkiye'de her dört kadından yalnızca biri iş gücünde. Ülkemizde kadınlar, aynı pozisyondaki erkeklerden yüzde 20 daha az kazanıyor. İşsizlik ateşi kadınları daha çok yakıyor. Çocuk, temizlik, bulaşık, yemeğe ayrılan zamanda kadınlarımız OECD şampiyonu...
Vallaha benim geldiğim kültürde kadın erkek eşittir,denktir.Çarşafa sokulup arkanda gezdirilmez. Fikri alınır , canı değil. Ortadoğu yasaları kadını ölmeden mezara koyar.
Bu ekonomi içerisinde ücretli istihdam edilmediğiniz takdirde ürettiğiniz değer ekonomik sayılmıyor maalesef. Kadınların ücretsiz iş içerisinde ürettikleri ekonomik değer aslında kayıtlı ekonomiden çok daha fazla ama bunu ekonomistler 'zararlı', 'kayıtdışı', 'vergilendirilmeyen' dolayısıyla bir ekonomik değer taşıması mümkün olmayan gibi lanse ediyorlar. Kısacası demek istiyorlar ki ancak asalaklara hizmet ettiğiniz zaman sizi adam yerine koyarız. Kendi kendine yeterliliği hem çağdışı ilan ediyorlar hem de yoksullukla mücadele ettiklerini söylüyorlar. Bu ekonomistler bi harika dostum. Bu yüzden sefaLET bu ekonominin doğasında var diyoruz. Zaten rakamlarda bunu doğruluyor. Normal sağlıklı bir ekonomi içerisinde ticaret hacmi genişledikçe zenginlik artar ama piyasa içerisinde üretim hacmi genişledikçe kaçınılmaz bir şekilde sefaleti de artırırsınız..
Çok hastayim