8 Ağustos Güncel Döviz Kurları: 1 Dolar Ne Kadar? 1 Euro Ne Kadar Oldu?

Dövizdeki hareketlilik tüm hızıyla devam ederken Türk Lirası'nın değer kaybı devam ediyor. 8 Ağustos 2018 güncel döviz kurları ne kadar? 1 Dolar ne kadar oldu? Euro ve Sterlin(Pound) güncel değerleri ne kadar?

ABD'li bir yetkilinin 1 Dolar 7 TL olacak spekülasyonu üzerine dövizdeki hareketlilik devam ediyor.

1 Dolar, 1 Euro ve 1 Sterlin(Pound)'un güncel TL alış satış fiyatları şu şekilde;

  • 1 Amerikan Doları - USD Alış 5,3015 - Satış 5,3030

  • 1 Euro - EUR Alış 6,1494 Satış 6,151

  • 1 İngiliz Sterlini(Pound)  - GBP Alış 6,8224 Satış 6,8258 TL'den işlem görüyor.

AHL Forex notunda ABD ile Türkiye arasındaki gerilimin ne şekil alacağının izlendiği belirtilerek, "Bu belirsizlik ve beklentiler eşliğinde kurda bugün 5.21-5.18 TL destekleri üzerinde kalındıkça yukarı yönlü istek devam edebilir.

Bu durumda 5.28 TL ilk direnç olacakken aşılması durumunda 5.3350 TL ve 5.3650 TL sonraki dirençler olarak takip edilecek. ABD'den gelebilecek olumlu bir haberde kurun 5.18 TL altında 5.10 TL'ye doğru geri çekilmesi mümkün olabilir' denildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Washington yönetimi ile Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Brunson konusunda yaşanan krizle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın başkanlık edeceği bir heyetin gideceğini duyururken, haber televizyonları heyetin ilk toplantısının bugün yapılacağını duyurdu.Öte yandan dün itibarıyla ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları tekrar devreye girerken, Trump İran ile iş yapanların ABD ile iş yapamayacaklarını belirtti.Bankacılar bu açıklamanın İran ile ticari bağları olan Türkiye'yi de etkileyecek olmasının TL'deki baskıyı artırdığını belirtiyor.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!