7900 TL'ye Mal Edilen Bir iPhone'dan Apple’ın ve Devletin Kazancını Duyunca Dumur Olacaksınız!

Bildiğiniz üzere özellikle de geçirdiğimiz bu son yıllarda herhangi bir elektronik eşya almak neredeyse imkansız hale geldi.

Bunun aslında pek çok nedeni var ancak en önemli nedenlerinden biri de alınan vergilerin inanılmaz fazla oluşu.

Elektronik eşyalarda almayı erteleyemeyeceğimiz ürünlerin başında ise cep telefonu geliyor. İnsan almışken de ‘iyisini alayım yıllarca kullanayım’ diyor çünkü tekrar tekrar alma şansımız da ne yazık ki yok.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'li Meclis Üyesi Taylan Yıldız ‘7900 TL'lik bir iPhone'dan; APPLE'ın kazancı 2765 TL, hükümetin vergi kazancı 7634 TL’ şeklinde bir açıklama yaptı.

Yani durumu sizlere şöyle açıklayalım. Örneğin 256 GB’lık bir iPhone 12 Pro Max almak istiyorsunuz.

Telefonun Apple’a üretim maliyeti 7900 TL. Apple bu maliyetin üstüne 2765 TL’lik bir kar koyuyor. Yani bu ücret 10665 TL’ye çıkıyor.

Ancak telefonu eğer biz satın almak istersek üstüne ödediğimiz vergilerle bu fiyat neredeyse 18 bin TL’yi buluyor.

Çünkü telefon için 7634 TL de vergi ödüyoruz.

Yani Apple’ın kendi ürettiği telefondan elde ettiği kazanç devletin telefondan aldığı vergiden katbekat az…

Tabii bu duruma tepkiler de gecikmedi:

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Z Kuşağı Gümbür Gümbür! 11 Yaşındaki Çocuğun Alım Gücü ve Ekonomi Hakkında Yaptığı İnanılmaz Yorumlar
DM'den Aldıkları Birbirinden Enteresan Yürüme Mesajlarını Paylaşırken Hepimizi Gülme Krizine Sokan 15 Kişi
Engin Altan Düzyatan'a 575 Bin Dolarlık Sahte Çek Yazan Pakistanlı TikTok Fenomeni Gözaltına Alındı!

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
AK Partili Vekilin Rolex’i: “Biz Bu Milletin Ta Kendisiyiz” Paylaşımını Silmek Zorunda Kaldı
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
21.06.2021

En üzücü tarafı da halkın sömürülmeye alışması. 1araba kendimize 2araba devlete 1telefon kendimize 1telefon devlete.. kimse de itiraz etmedi senelerdir, yazık

21.06.2021

Avcının biri çıkar dağa, elinde tüfek dağ tepe bayır gezer. Karşısına bir ayı çıkar, çeker tüfeği. Ama tüfek ateş almaz. Ayı arkada avcı önde. Ayı avcıyı yakalar yakalamaz güzelce bir öper avcıyı. Avcı hırs yapar. Düşer ayının peşine. Şans bu ya tüfek yine tutukluk yapar. Ayı arkada avcı önde yine. Ayı yakalar avcıyı bir daha öper. 3-4-5 gün boyu sürer. Artık 6 olur ayı avcıyı yakalar, kardeş sen avcımısın yoksa hoşuna mı gidiyor? der. Bunu niye anlatım? Bizim vergiler ile olan sorunda burada. Artık vergiler vergi değil, kazık hiç değil. Bildiğin tecavüz ama işte ülkede avcı misali bir gurup var. Hoşlarına mı gidiyor, anlama kıtlığımı çekiyorlar anlamadım ama öpülmek için can atıyorlar. Sen hobi olarak gene öpül ama ben öpücük istemediğim için alışveriş yapamıyorum.

21.06.2021

Bu arada bu abuk subuk vergiler kayıt dışı ekonomiyi körüklüyor. Etraf Gürcü Bulgar plaka araç dolu. Piyasada garantisiz ucuz telefon dolu. Sigara ve içkiyi saymama gerek yok. Millet eş dost yurt dışına çıkarsa bir şeyler aldırmanın derdinde. Mevcut vergi sistemi ile eminim vergi gelirleri artmak yerine dibe gidiyor

22.06.2021

Cengiz, Kalyon, Limak, Demirören değilseniz o vergiyi ödeyeceksiniz. Kendinizi ne sanıyorsunuz? bunca yıldır hala öğrenemediniz mi? Sizler bir zümreyi doyurmak, yaşatmak ve var etmekle mükellefsiniz. Kullanma kardeşim telefon. Güvercin neyine yetmiyor. Alma araba, deve ile gez, hem sünnet! Adamların geliştirdiği teknolijiden, mühendislikten, katma değerden bize ne? Onların çalışma azmi, teknolojisi, katma değerli üretimi varsa, bizim de ülkedeki her türlü yeşili ve maviyi yok etmeye and içmiş vizyonumuz ama her şeyden önemlisi Allah'ımız var! Dağılın şimdi

TÜM YORUMLARI OKU (7)