77 Bin TL'lik iPhone 15 Pro Max'in Üretim Maliyeti Belli Oldu: Bir iPhone için 5 iPhone Parası Ödüyoruz!

Apple'ın geçtiğimiz eylül ayında satışa çıkardığı iPhone 15 Pro Max cihazının üretim maliyeti ortaya çıktı. Yeni telefonun Türkiye fiyatı ile maliyeti arasındaki fark herkesi şaşkına çevirdi.

Detaylar 👇

Apple'ın henüz geçtiğimiz aylarda satışa çıkardığı iPhone 15 Pro Max üzerinde yapılan bir çalışma, amiral gemisi telefonun üretim maliyetini ortaya çıkardı.

Fomalhaut Techno Solutionsk tarafından paylaşılan bir araştırmaya göre, Apple'ın yeni cihazı parçalarına ayrıldı ve her bir bileşeninin maliyeti ayrı ayrı olarak analiz edildi.

Yapılan analizler sonucunda, iPhone 15 Pro Max modelinin bir adedinin yaklaşık olarak 558 dolar (15.754,29 TL) karşılığında üretildiği gün yüzüne çıktı.

Söz konusu maliyet çıkarımına göre, 15 Pro Max geçtiğimiz sene piyasaya sürülen iPhone 14 Pro Max'e kıyasla yüzde 12 oranında daha pahalıya mal oluyor.

Oluşan maliyet farkının en büyük sebebi ise yeni amiral gemisinde kullanılan kamera donanımları. iPhone 15 Pro Max'in en pahalı parçası olduğu ortaya çıkan en pahalı yeni parçası tetraprism telefoto kameranın maliyeti, geçmiş modellerde tercih edilen donanımlarına kıyasla 4 kat daha fazla.

Apple buna rağmen, bu yıl Pro Max modelinin 1099 dolarlık fiyatına sadece 100 dolar zam yaparak, oluşan maliyet farkının yüzde 4'lük kısmını kendi karşılamayı tercih etti.

Öte yandan, Türkiye'de ise kullanıcıların adeta bir iPhone 15 Pro Max için yaklaşık 5 adet Pro Max parası verdiği anlaşıldı. Öyle ki, maliyeti 15 Bin TL olduğu düşünülen cihaz, ülkemizde 77 bin TL karşılığında satın alınabiliyor.

Söz konusu durumun oluşmasında, ülkemizde ABD menşei telefona karşı uygulanan ağır vergilerin büyük bir pay sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

İlginizi çekebilir:

Elon Musk 'Cis' Kelimesinin Heteroseksüel Hakaret Olduğunu Söyledi, Sosyal Medya Karıştı!
Apple, Teknoloji Harikası Yeni M3 İşlemcili MacBook Pro Modellerini Tanıttı! Özellikleri ve Fiyatları Burada!
Photoshop Uygulamaları için Üzücü Haber: ChatGPT'de Beklenen Dosya Yükleme Özelliği Kullanıma Sunuldu
Togg Sürücüleri Cumhuriyetin 100. Yılı Konvoyu için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde Buluştu!

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
01.11.2023

Biz fiyat algımızı kaybettik zaten. ABD'liler düşünsün.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ