75 Yaşında 'IŞİD'e Katılan' Adamın Oğlu: Babam Kandırıldı

Times gazetesinde yer alan bir haberde, İstanbul’da kaybolan ve IŞİD saflarına katıldıkları öne sürülen İngiltere vatandaşı 12 kişilik ailenin en yaşlı üyesinin, kandırılarak Suriye’ye götürüldüğü belirtiliyor.

Habere göre Şalim Hüseyin, 75 yaşındaki babası Muhammed Abdülmannan’ın İstanbul’daki bir otelden IŞİD üyelerince alınıp, rızası dışında Suriye’ye götürüldüğünü söyledi.

Şalim Hüseyin’e göre telefonda ağlayan Abdülmannan ve karısı, İngiltere’ye geri döneceklerini sanıyordu. Hüseyin ITV televizyonuna verdiği mülakatta şöyle devam etti:

“İki gün kalıp geri İngiltere’ye döneceklerdi. İkinci gece otele birileri geldi. Tam olarak kim olduklarını bilmiyoruz. Herkesi tek tek aşağı indirdiler. Son anda anne ve babamın aklı karıştı. Babam yaşlı bir adam. 75 yaşında ve hasta. O ülkede olmak istemiyor” dedi.

Bangladeş kökenli aile, en son Nisan ayında ülkelerine gitmek için İngiltere’den ayrılırken görülmüştü.

Daha sonra sosyal medyada, Muhammed Abdülmannan ve karısının Minera Hatun'un fotoğrafı yayımlanmıştı. Fotoğrafla birlikte yayımlanan ve IŞİD’e atfedilen açıklamada, tüm aile üyelerinin ‘hiç olmadıkları kadar güvende’ oldukları ve örgüte katıldıkları belirtilmişti.

Kaynaklar: Times ve BBC Türkçe

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Telefonda Ekranın Üstünde Çıkan Yeşil Nokta Ne Anlama Geliyor?
Kargo Tesliminde Yeni Dolandırıcılık Uyarısı: Teslim Alırken Attığınız İmzaya Dikkat
Özge Özpirinçci, Kadın Dizisindeki Çocuk Oyuncunun Ailesinin Suçlamalarına İlk Kez Yanıt Verdi