700 Liralık Terlik İçin Link Hazırlayarak Takipçilerine Kaydırma İmkanı Sunan Fenomene Tepkiler ve Ülkenin Ahvali Ruhiyeti

Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllardır varlığını sürdüren ve çok büyük indirimlerle insanları tüketime yönlendiren Black Friday son birkaç yıldır ülkemizde de popüler...

Markalar, online satış siteleri ve AVM'lerin reklamlarıyla dikkatimizi çeken ve çok büyük indirimler vadeden Black Friday'de tabii ki büyük bir tüketim çılgınlığı yaşanıyor. Tüm siteler taranıyor, tüm mağazalar geziliyor ve en uygun ihtiyaç için araştırmalar yapılıyor.

Pandemi ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte iyice olumsuz yönde etkilenen tüketim alışkanlıkları Black Friday'le birlikte çılgınlık seviyesini aştı.

Ekmek yapmak, TikTok çekmek, spor yapmak gibi masum faaliyetlerin yanı sıra bireyler hiç ihtiyaçları olmayan şeyleri online alışverişle satın alma alışkanlığı geliştirdiler. Tabii ki ekonomik anlamda doğru bir düzlem olsa da bireysel tüketim alışkanlıklarını dönüşü imkansız bir şekilde değiştirdi.

Pandemi, tüketim alışkanlıklarındaki değişme ve büyük indirim adı altında yapılan ve bir kısmı gerçek olmayan yönlendirmeler sayesinde Instagram fenomenlerine de gün doğdu elbette...

Burada tabii ki bir Instagram fenomenini eleştiremeyiz. Tüketim toplumunun alışkanlıklarına göre onlar da işlerini yapıyorlar ancak link hazırlamak, kaydırmak, olmayacak şeylere yönlendirmek son dönemde fenomenlerin bu işi pek de önemsemediğini ortaya koyuyor.

Bu kadar anlattık, peki derdimiz ne?

Twitter'dan jjuwark yaklaşık 650 bin takipçisi olan Instagram fenomeni Cansu Akın'ın hazırladığı bir terlik link'ini paylaştı. Çok pahalı olmasıyla bilinen markanın terlikleri hiç şüphesiz ki çok rahat, çok güzel ancak ülkemizde 700 liraya terlik alabilecek kaç kişi var? 

Görsel için kaynak.

Cansu Akın'ın hazırladığı bu link'e elbette hem tepki hem de destek geldi.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Türk lirasının döviz karşısındaki değer kaybı, önlenemeyen enflasyon, zamlar ve gittikçe düşen alım gücü hepimizin belini büküyor.

Ve bu geçim sıkıntısı, olmadığı söylenen ama derinden hissedilen ekonomik kriz ve düşen alım gücü öldürüyor!

İntihar bir çözüm olmasa da çaresizlik, depresyon ve sıkıntılarla baş edemeyenler mücadeleyi bırakarak yaşamlarına son veriyorlar.

Ülkenin durumu buyken, "Millet aç aç" söylemi tam da zamanında anlam bulmuşken 600-700 liralık link'ler hazırlayarak kaydırmayı istemek Türkiye gerçeklerinden bihaber olmak anlamına gelir mi?

Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
23.11.2020

Ya zaten ben bu hırkanı nerden aldın bardağınıza bayıldım muhabbetini hiç anlamıyorum. İnternete girmenizin tek amacı milletin hayatını stalklamak mı? Kendiniz kendi inisiyatifinizle alışveriş yapamıyor musunuz? Kendi bilinciniz ve zevkleriniz yok mu? Şimdiye kadar ne giyiyor, ne yiyor içiyordunuz? Kendi bütçenize göre bişeler bulamıyor musunuz? Ne kadar abes ve saçma.

23.11.2020

Bunları yaptığı için 650 bin kişi takip edip fenomen yapmış, demek böylesi ilgi çekiyor. Boşuna ağlamamak lazım toplumun zekası bu seviyede malesef.

23.11.2020

helal olsun demek düşer, kendi ekmeğini çıkarıyor. fırsat geçse ben de aynını yapardım.

23.11.2020

son foto acıttı bnm babamın cüzdanı da böyleydi genelde rahmetli canım babam büyüttün ya bizi onca fakirliğine çok şükür mekanın cennet olsun

TÜM YORUMLARI OKU (23)