700'den Fazla Yarasanın Kavrularak Ölmesinin Ardındaki Soru: Avustralya'da Neler Oluyor?

Güney Yarım Küre'de yaşanan yaz mevsimindeki sıcaklıklar Avustralya'yı son günlerde esir aldı.

Sıcaklıklar özellikle doğal ortamı oldukça olumsuz etkiliyor.

Gelin durumu birlikte inceleyelim...

Sıcaklıklar özellikle Sydney'in kuzeydoğusundaki orta kesimlerde oldukça artmış durumda.

Hatta bu kesimlerde sıcaklık 47°C'ye kadar çıktı. Bölgede yangın ihtimaline karşı itfaiyeciler sürekli tetikte.

Kaynak

Sıcak havalar yüzünden elektrik, su ve ulaşım gibi alanlarda da sıkıntılar yaşanmaya başladı. Bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşanıyor ve enerji kullanımının en aza indirilmesi gerekiyor.

Yüksek sıcaklıklardan kaçmaya çalışan Avustralyalılar ise kendilerini plajlara atmaya başladı.

Ancak durum plajlara sığınacak kadar basit değil. Eğer gerekli önlemler alınmazsa insanların sağlığı tehlikeye girecek. Çünkü uzmanlara göre sıcaklıklar artmaya devam edecek.

Bu durum sadece insanları değil, doğal yaşamı da oldukça olumsuz bir şekilde etkiliyor. Hatta toplu popülasyon ölümleri ortaya çıktı.

Bölgede yaşayan 700'den fazla yarasa sıcaklıklar yüzünden yok oldu. Bazıları baş aşağı bir şekilde ağaçlarda asılı duruyor ve bu durum görevlileri oldukça zorluyor.

Kalan yarasaların ise ya göç ettiği ya da başka yerlerde öldüğü düşünülüyor.

Kaynak

Doğal habitatlarından uzaklaşan yarasalar, birçok çiçekli bitkinin ve ağaçların tozlaşmasında ve dağılmasında önemli rol oynuyordu.

İlerleyen zamanlarda bitkilerin çoğalması da olumsuz yönde etkilenecek.

Başka bir yönden bakacak olursak yarasalarda yayılacak virüsler insan sağlığını da kötü yönden etkileyecek. Uzmanlar insanları mümkün olduğunca ölü canlılardan uzak durmaları için uyarıyor.

İnsanların hayatı sadece virüslerden dolayı tehlike altında değil. Özellikle sıcaklık 45°C üzerindeyse kalp krizi ve vücutta susuzluk ortaya çıkıyor.

Bu durum da bayılma, organ hasarı ve ölüm risklerini beraberinde getiriyor.

Öte yandan astım ya da diğer solunum hastalıklarına sahip insanların, yaygınlaşan yüksek hava kirliliğinde dikkatli olması gerekiyor.

Çünkü, araçlardan yayılan egzoz dumanı ve endüstriyel dumanlar, ozon seviyesinin artışına dolayısıyla hava kalitesinin zayıflamasına neden olabiliyor.

Durum sadece Avustralya'yı değil, bütün dünyayı ilgilendiriyor. Kendi yaşadığımız bölgenin ilerleyen zamanlarda böyle bir durumla karşılaşma olasılığını da göz önünde bulundurursak küresel ısınmada kendi katkı payımızı azaltacak yöntemler türetebiliriz.

Popüler İçerikler

Köylü Fenomenlerin İçerik Kavgası Tartışma Yarattı
Deha Dizisinden Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun Olaylı Dansına Gönderme
TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
YORUMLAR

Küresel ısınma etkileri artmaya devam ediyor..çok değil 30-40 yıla küresel bir felaket yaşanması icten bile değil. Hala ormanları talan edip devamli üreyen medeniyetsiz toplumlar var.işin acı kısmı sayıları devamlı artıyor.

17.02.2017

Bunlar daha başlangıç. İnsan evladı daha neler görecek kim bilir

Pasif Kullanıcı
17.02.2017

bunlar hic Adana'ya gitmemisler herhalde, biz o sicaklarda 10 yasinda ac susuz oruc tutar okula giderdik. hey gidi gunler hey

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ