Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, yapılan düzenleme 2 Temmuz'dan itibaren geçerli. Resmi Gazete'de yayımlanmayan yeni ÖTV oranları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde paylaşıldı. Yeni ÖTV oranları ile sigarada 50 kuruş, 50'lik birada 42 kuruş, 70'lik rakıda ise 7,27 liralık bir zam söz konusu olacak.
Sigara şirketleri, yılbaşında yapılan 4 liralık zammın 2 lirasını satış fiyatına yansıtmıştı. Yapılan ikinci zamla birlikte şirketler, 50 kuruşluk zammı paket fiyatına yansıtacak.
Maktu vergi tutarı da 0.42 liradan 0.4539 liraya yükseltildi. Böylece 1 paket sigaradaki ÖTV oranı 5.79 liradan 6.24 liraya tırmandı. ÖTV üzerinden KDV de alındığı için vergi tutarı 55 kuruş arttı.
Sigara zammının ardından bütçeye ek olarak 6,24 milyar lira vergi geliri gelmesi bekleniyor.
Rakı, Cin, votka ve viski gibi ürünlerde ÖTV 241,73 lira yerine 261,28 oldu. Bu artış litre ve tam alkolün fiyatı olduğu için rakam örneğin yüzde 45 olan rakının alkol derecesi ve 70 cl'ye bölündüğünde toplam vergi KDV ile birlikte 89,8 lira yerine 97.12 lira oldu.
cami de içki içmedik ama içki parasıyla çok cami yapmışlığımız var
ötv vergisi depremde hasar gören devleti toplasın diye yapılan bişeydi, sözde hemen kalkacaktı. baktılar para akıyor, kaldırmayı geç kdv ile yarışıyor. Halkımız da bayılıyor, daha da istese de versek diye. Bu kadar ses çıkarmayan göz yuman başka millet var mı hiç bilmiyorum.
Sistematik bir şekilde devleti batırıyorlar. Üretim bitme noktasında ki böyle devam ederse tüm kaynaklar birkaç yılda tüketilir, ekonomik nedenlerle de ithalatta mümkün olmaz ve o korkunç sonumuz gelir. Oley içkiye zam var kahrolsun alkolikler değil ne yazık ki! Ekmekte pahalı, su da, sebze de, meyve de. Bizi bitirmeye oynuyorlar ve başarılılar.